BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTOBB başkanı belli!----

TOBB başkanı belli!

TOBB başkanı belli!
01 Ağustos 2013 - 08:08 www.finansgundem.com

TOBB’da başkanlık seçimi bugün yapılıyor. Başkan Hisarcıklıoğlu, tek aday olarak seçime gidiyor

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) bugün yapılacak 69. Genel Kurulu’nda Rifat Hisarcıklıoğlu, tek başkan adayı olarak seçime gidecek.
Milliyet'in haberine göre, Türkiye genelindeki 365 oda ve borsanın başkan olması için tam destek verdiği Rifat Hisarcıklıoğlu’nun yönetim kuruluna alacağı isimler merak konusu oldu.
Siyasetsiz kurul
Bu sabaha kadar sır gibi saklanan listeye, yeni olarak İstanbul Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Çağlar, Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Adil Konukoğlu ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Burkay, İstanbul Ticaret Borsası Başkanı Ali Kopuz gibi isimlerin girmesi bekleniyor. Listede yer alacağı tahmin edilen bir diğer isim ise TOBB Başkan Yardımcısı Halime Mete...
365 odadan destek
Bu yılki genel kurulun tek gündem maddesi var. O da, ‘TOBB Başkanı seçimi’... Seçim gündemiyle toplanacak genel kurula bu nedenle hiçbir siyasi parti lideri davet edilmedi. Öte yandan bu yıl ramazan nedeniyle genel kurul öncesindeki gece düzenlenen resepsiyon yerine delegelere iftar yemeği verildi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı bu iftarda bine yakın TOBB delegesi hazır bulundu.
Bilindiği gibi seçim sürecinde yapılan değişiklikle “üst üste iki dönem yönetim kurulu ve meclis başkanı, birlik başkanı ve konsey başkanı olarak seçilmiş olanların, aradan iki seçim dönemi geçmedikçe bu görevlere yeniden seçilemeyecekleri” ibaresinin yönetmelikten çıkarılması Rifat Hisarcıklıoğlu’nun başkanlığa yeniden aday olmasının önündeki engeli kaldırmış oldu.
Bir süre önce de Hisarcıklıoğlu’nun yeniden başkanlığa aday olmasını isteyen 365 oda ve borsa başkanı imzalı teklif dosyalarını Genel Kurul Başkanlığı’na sunmuştu.
İstanbul bilmecesi
Oda başkanlığı seçimlerini kaybeden ve TOBB delegesi olmayan isimler ise TOBB’un yeni yönetimine giremeyecek. Bunlar arasında Eski İstanbul Sanayi Odası Başkanı Tanıl Küçük, eski Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İlhan Parseker, eski Diyarbakır Ticaret Borsası Başkanı Fahrettin Akyıl ve eski Edirne Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Yardımcı var.
Bu arada Eski İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Murat Yalçıntaş ise yeni dönemde de TOBB delegeliği devam ettiği için bugünkü seçimlere kadar TOBB yönetiminde yer aldı. Böylece Yalçıntaş’ın yeni yönetimde yer alması da ihtimaller dahilinde bulunuyor. Yalçıntaş konuyla ilgili olarak, “Sekiz yıldır İTO’da, dört yıldır da TOBB’da görev yaptım. İçimde görevimi iyi yapmanın huzuru var. Tekrar görev verilirse üzerime düşeni yaparım” dedi.
Bu arada TOBB yönetimine girmesi beklenen bir diğer isim ise, İTO Başkanı İbrahim Çağlar. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun listesine bu iki isimden hangisinin gireceği ise şimdilik sürpriz...
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)