BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisTMSF ile BDDK birleşmesi rafa mı kalktı----

TMSF ile BDDK birleşmesi rafa mı kalktı

TMSF ile BDDK birleşmesi rafa mı kalktı
13 Ocak 2015 - 03:23 www.finansgundem.com

Kamuoyunun gündeminden düşmeyen BDDK ve TMSF'de papatya falı açılıyor. İki kurumun birleşeceği beklentisi TMSF'ye yapılan atamalarla sonuçsuz kaldı

Son aylarda kamuoyunun gündeminden düşmeyen Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) ve Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’nda (TMSF) papatya falı açılıyor.

Neşe Karanfil'in Hürriyet'te yayımlanan konuyla ilgili haberi şöyle:

Bir süredir BDDK ve TMSF’nin birleşmesine yönelik bir beklenti vardı. İki kurumun birleşmesine yönelik yasal düzenlemenin TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda bekleyen Bankacılık Yasası’nda değişiklik yapan tasarıya ekleneceği tahmin ediliyordu. Ancak TMSF’ye geçtiğimiz cumartesi günü iki yeni üye atandı. TMSF’ye iki yeni üyenin atanması ile BDDK ve TMSF’nin birleşmesinden vazgeçildiği yorumları yapılmaya başlandı. Şimdi ise BDDK’ya başkan ve boşalan bir üyelik için atama yapılıp yapılmayacağı merakla bekleniyor. 

10 Ocak tarihli Resmi Gazete’de TMSF’ye iki yeni üye atanmasına ilişkin Bakanlar Kurulu yayımlandı. Buna göre Hamit Sarı ve Yılmaz Şener TMSF’nin yeni üyeleri. Yılmaz Şener, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kaynak Geliştirme ve İştirakler Daire Başkanlığı görevini yapmıştı, daha sonra TBMM Başmüşaviri oldu. Hamit Sarı ise TMSF 1. Tahsilat Daire Başkanlığı görevini yürütüyordu.  

Öte yandan son günlerde TMSF Başkanı Şakir Ercan Gül’ün siyasete gireceği konuşuluyor. Gül, 2010’da TMSF’ye başkan olarak atanmıştı. TMSF’ye tekrar atanabilmesi için yasa çıkarılmıştı. Gül aday olacaksa 10 Şubat’a kadar istifa etmek zorunda. 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)