BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTMO Genel Müdürü Güldal: Kamu zararında artış olacaktır!----

TMO Genel Müdürü Güldal: Kamu zararında artış olacaktır!

TMO Genel Müdürü Güldal: Kamu zararında artış olacaktır!
17 Kasım 2021 - 16:26 www.finansgundem.com

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Ahmet Güldal, ofisin kamu zararının gelecek yıla göre artış göstereceğini söyledi.

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) hububat ithalatı çalışmalarına devam ederken, yükselen kur da ofisin ithalat maliyetleri üzerinde baskı yaratıyor.

Bloomberg HT’de yayınlanan Tarım Analiz programına konuk olan Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Ahmet Güldal, ofisin kamu zararının gelecek yıla göre artış göstereceğini söyledi.

İrfan Donat'ın sorularını yanıtlayan Güldal, “Bunlar hesaplanıyor ve göze alınıyor. Ekmeğe giden yolculukta, un maliyetleri bizim için önemli, malum ekmekteki yüzde 33’lük pay sadece undan kaynaklanıyor. Un fiyatlarının makul seviyede tutulmasını sektörle beraber iyi şekilde yönettik” diye konuştu.

Güldal yayında şunları söyledi; "Bu yıl da programınızı yaptık, sektörle mutabık kaldık. Eylül-Ekim aylarında 50 kg’lık ekmeklik un çuvalının satış fiyat ortalaması 160 ila 170 TL arasında değişti. İşletmelerin verdikleri taahhüde göre buğday arzı yapıyoruz ve sonucu da belgelemelerini istiyoruz. Belgelerini sunanlar tekrar yararlanabiliyor.

Piyasa gelişmelerinden sonra revize ettik 185-195 lira aralığında un çuvalı olacak şekilde duyurularımızı yaptık. 416 bin ton ekmeklik buğday satışı açmıştık. Talepler doğrultusunda 100 bin ton daha ilave ettik. Bir işletme makul fiyat sunma kaydıyla bize taahhütte bulunmak kaydıyla tahsis miktarı fiili tüketiminin yüzde 60’ına varan miktarda. Bu da paçal maliyetlerini paylaşma noktasına geliyor. Bu senede zorlanarak da olsa başaracağımıza inanıyorum. Unda artışlar olacaktır ama devletin katlanmış olduğu yükün tüketiciye yansımaması için bunlar yapılması gerekiyor."

TMO'dan , 325 bin tonluk mısır ihalesi

 

TMO'dan, 235 bin tonluk arpa ihalesi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)