BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkTL'ye dönen şirketler ve kurumlar da kazanacak----

TL'ye dönen şirketler ve kurumlar da kazanacak

TL'ye dönen şirketler ve kurumlar da kazanacak
11 Ocak 2022 - 06:20 www.finansgundem.com

Merkez Bankası'nın Resmi Gazete'de yayımlanan tebliğine göre Döviz hesaplarını TL mevduatına dönüştürme uygulamasından kurum ve şirketler de yararlanabilecek

Merkez Bankası'nın, Döviz Tevdiat Hesapları (DTH) ile ilgili değişiklik tebliği Resmi Gazete'de yayımlandı. Şirket ve kurumlar da kişisel hesaplarda olduğu gibi döviz hesabını TL mevduata dönüştürebilecek. Tüzel kişiler 6 ay veya 1 yıl vadeli TL mevduat hesabı açabilecek.

Resmi Gazete'de yer alan değişiklik tebliğinde, tebliğin amacının yurt içi yerleşik gerçek ve tüzel kişilerin döviz tevdiat hesaplarının ve döviz cinsinden katılım fonlarının Türk lirası vadeli mevduat ve katılma hesaplarına dönüşmesi halinde mevduat ve katılım fonu sahiplerine sağlanacak desteğe ilişkin usul ve esasları düzenlemek olduğu ifade edildi. 

MALİ KURULUŞLAR İSTİFADE EDEMEYECEK

Tebliğin 3'üncü maddesinin birinci fıkrasına eklenen bente göre bankalar ve Merkez Bankası'nın belirlediği mali kuruluşlar ise uygulamadan yararlanamayacak. Tüzel kişiler 6 ay veya 1 yıl vadeli mevduat hesabı açabilecek. Dolar, Euro ve sterlin cinsindeki döviz hesapları ile katılım hesapları Türk Lirası'na dönüştürülebilecek.

ŞİRKET VE KURUMLAR ALTIN HESABINDAN TL MEVDUATA DÖNÜŞÜMDEN DE YARARLANACAK

Merkez Bankası'nın Resmi Gazete'de yayımlanan diğer bir değişiklik tebliğiyle, Altın Hesaplarından Türk Lirası Mevduat ve Katılma Hesaplarına Dönüşüm uygulamasından kurum ve şirketler de yararlanacak. Bankalar ve Merkez Bankasınca belirlenen mali kuruluşlar ise bu uygulamadan istifade edemeyecek.

Kur korumalı TL mevduat hesabı 107,6 milyar liraya yükseldi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)