BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılık'TL'nin değer kaybı bankaların sermayesini 4.5 milyar dolar azalttı'----

'TL'nin değer kaybı bankaların sermayesini 4.5 milyar dolar azalttı'

'TL'nin değer kaybı bankaların sermayesini 4.5 milyar dolar azalttı'
07 Ocak 2022 - 22:08 www.finansgundem.com

Bloomberg Intelligence Kıdemli Analisti Tomasz Noetzel, Türk lirasının 9’dan 13,70 seviyesine çıkmasının Türkiye’nin en büyük altı bankasının sermayelerini 60 milyar lira (4,5 milyar dolar) civarında azalttığını söyledi

Bloomberg Intelligence Kıdemli Analisti Tomasz Noetzel, kur korumalı TL mevduat için dolar mevduatlarının bu hesaplara dönüşünün kritik olduğunu fakat Türkiye’nin düşük kredibilitesinin bunun önündeki en büyük engel olduğunu belirtti.

Türk lirasının 9’dan 13.70 seviyesine çıkmasının Türkiye’nin en büyük altı bankasının sermayelerini 60 milyar lira (4.5 milyar dolar) civarında azalttığını belirten Noetzel, Akbank, Garanti ve Yapı Kredi’nin bundan en az etkilenen bankalar olduğunu belirtti.

"ORGANİK SERMAYE YATIRIMI ETKİLERİ BELİRLİ BİR SEVİYEYE KADAR DÜŞÜREBİLİR"

Sermaye yeterlilik oranlarının hesaplanmasında kullanılan ölçütlere ilişkin önlemlerin Türk lirasındaki değer kaybının etkisini yakın vadede bir miktar azaltabileceğini söyleyen Noetzel, organik sermaye yaratımının belirli bir seviyeye kadar etkileri düşürebileceğini söyledi.

"HALKBANK, KURDAKİ DEĞER KAYBINA KARŞI EN KIRILGAN BANKA"

Daha önce Akbank, Garanti ve Yapı Kredi gibi bankaların Türk lirasındaki değer kaybından en az etkilenenler olacağını belirten Noetzel, Vakıfbank’ın tanınan sermaye kolaylıkları hariç sermaye yeterlilik oranının minimumu üzerindeki yüzde 80’lik fazladan sermayesinin risk altında olduğunu söylemişti. Noetzel, Halkbank’ın kurdaki değer kaybına karşı en kırılgan banka olduğunu düşündüklerini de ifade etmişti.

Daly: Fed, bir veya iki faiz artışından sonra bilançoyu daraltabilir

Dünya Bankası'ndan İran'a 90 milyon dolar kredi

Benzin ve motorine bir zam daha yapıldı

Emekli milletvekiline zam, Meclis gündeminde

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • dbb07 Ocak 2022 23:38

    Bir şey daha merak ediyoruz g.kore de kurla mı yomsa tüketim, enflasyon problemiyle mi mücadele edilmiş ve bugün enflasyonları ne durumda? İşsizlikleri yüzde kaç?

  • bb07 Ocak 2022 23:14

    Her zaman kazanan bankalar değil mi? TL bazında baksınlar hepsi karda o kadar. Devlette Kur korumalı TL deyip milleti TL ye yönlendiriyor demek ki usd olarak bakmak yanlışşş... finansçılar da bankacılar da artık hayatlarına TL olarak bakmayı öğrenmek zorunda, bakmazlarsa gitmek zorundalar o kadar net yani... anlayana!!!

  • bbye cevap08 Ocak 2022 18:48

    Çokda şeylerindeydi senin dediklerin

  • dbb07 Ocak 2022 23:11

    G.kore dekiler acaba her gün usd kuruna bakıyor mudur? G.kore merkez bankası hemen usd a müdahale ediyor mudur? Oradaki insanların gelirleri nasıl? İnşaatta orada usd a mı endeksli? İhracat-ithalat oranları nedir? Asgari ücret ne kadat? G.kore de orta direk var mı? Toplumun gelir dağılımı nasıl? Her halükarda bizdeki merkez bankası ve diğer kurumlar gibi milletimiz gibi kur manyaklığına sahipler mi? Emeklilerin gelirleri nasıl? Yatırımları var mı? Kanaatkar mı tamahkarlar mı? Kaç yılda ve hangi aşamalardan sonra bugünlere gelmişler? 1 usd=1.180 g.kore wonu iken neden ülkede millet enflasyon patladı diye çıkmıyor? Orada piyasa fiya denetimi var mı? Bankacılık nasıl? Politika faizleri kaç? Ticari ve bireysel kredi faizleri kaç? Konut ve taşıt kredi faizleri kaç? Temerrüt faizleri kaç? 5-10 yıllık devlet faizleri kaç? Neden bizdeki finansçılar g.kore ile ilgili detaylı araştırmalar yapıp millete sunmuyorlar?!!!

  • fdbl08 Ocak 2022 18:53

    Sunamazlar çünkü sefalet cehalet ve hamaset içindeki arap peşinden koşmuyorlar çağdaş dünyanın içinde kendilerini sürekli çağa zamana uygun yaşam biçimine uyarlıyorlar