BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaTL’de değer kaybı sürecek mi?----

TL’de değer kaybı sürecek mi?

TL’de değer kaybı sürecek mi?
14 Ekim 2021 - 11:43 www.finansgundem.com

Dolar/TL'deki yükseliş sonrası yabancıların raporlarında Türk Lirası'nda değer kaybının sürmesini bekliyor

Dünyanın önde gelen online varlık alım-satım aracılarından Oanda’nın analisti Jeffrey Halley, Türk Lirası'nda değer kaybının sürmesini bekliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın TCMB'de iki başkan yardımcısı ve bir Para Politikası Komitesi üyesini görevden alması sonrasında Türk Lirası'nın ABD Doları karşısında rekor seviyeye gerilediğini belirten Halley, "Erdoğan faiz oranlarını indirmenin enflasyonda düşüşe neden olacağına inanıyor ve bu konuda kendisiyle aynı görüşte olmayan merkez bankası yöneticilerini görevden alıyor" tespitinde bulundu.

Halley, yatırımcıların dolar/TL'de 10,0 seviyesinin çok fazla zaman geçmeden olacağını değerlendirmeleri gerektiğini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın görevden alma kararının ardından 9,1885 seviyesine yükselen dolar/TL şu sıralarda 9,1372'den işlem görüyor.

Türk Lirası yıl başından bu yana yüzde 15,4 ve son 1 yılda yüzde 22,8 değer kaybetti.

Commerzbank, dolar/TL'de daha fazla yükseliş bekliyor

Uluslararası yatırım kuruluşu Commerzbank tarafından hazırlanan raporda TCMB'de yapılan yönetim değişikliklerinin ardından dolar/TL’de yükselişin devam etmesinin beklendiği belirtildi.

Değerlendirmede TCMB'de yeni atanan isimlerin Başkan Kavcıoğlu ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın para politikası görüşlerine daha yakın olacaklarının tahmin edildiği vurgulandı.

Raporda TCMB'nin gelecek haftaki PPK toplantısının yakından izleneceği kaydedildi. TL'de değer kaybının azaltılması için kısa vadeli tedbir adımları atılabileceği ifade edildi.

Dolar küresel piyasalarda değer kaybediyor, içeride rekor kırıyor

Merkez Bankası'nın 3 yöneticisi görevden alındı

Merkez Bankası'ndaki yeni atamalara dolar tepkisi

 

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • mantık14 Ekim 2021 14:03

    Kripto tokenler Dünya da dolar arzı fazlasını emiyor.  Doları değerli hale getiriyor.  Aslında ne kadar değersiz olduğunun göstergesi.  Yapay zeka robotu ile arz talep uydurulduğundan hiç şüphem yok.  Alımların tamamının gerçek olduğunu hiç sanmıyorum!  Yalancının mumunun sönmesi için cahillerin azalması gerekir ama artıyor maalesef.  Hatta bazı prof bozuntuları bile şeytanın avukatlığını yapıyor. Demiyorlar ki bunların ardında ne var bir araştıralım?  Bunların prof. luğu bu kadar.  Şeytana yarenlik yapıp insanları  batıracak şeyler için katalizör olurlar. 

  • Mg14 Ekim 2021 13:32

    Sıra Tüik’te bu ay enflasyon da düşer, bekleyin görün…

  • Bika14 Ekim 2021 13:06

    Yabancılar dövizini 9'dan bozdurup yatırım yapmaz anlamı çıkıyor. Naci Ağbal zamanında dolarını 7 'lerden bozdurup yatırım yapan yabancılar, bir gece ansızın başkan görevden alınınca dolar 8 üzerine fırlayınca kendilerini tokatlanmış hissettiler. Daha önce de İngiltere'de swap işlemi yapanlar TL faizi % 1000 'lere çıkınca tokatlanmıştı.

  • WERS14 Ekim 2021 12:28

    bunlar bilerek yapıypr artık ona inanıyorum yıl sonu eflasyon kaç diyecekler onu da bekliyorum akp benim gözümde bitmiştir

  • Hakan14 Ekim 2021 13:36

    Algıcı....

  • AHMET ÖZBİR14 Ekim 2021 12:07

    TÜRK'ün parası TÜRK LİRASI, ecnebileri TL'nin YÜKSELİŞİ, T.C. DEVLETİ'nin KÜRESEL GÜÇ olması adeta KUDURTTU. Eee artık bundan böyle bütün cihan ŞANLI TÜRK DEVLETİ'NİN ŞAHLANIŞINI SEYREDECEK, içimizdeki İŞBİRLİKÇİLERİNİ İFŞA EDECEK.

  • Yatırımcı14 Ekim 2021 20:10

    Bu gazla viyana ya gidersin. Lakin dikkat et sen yoldayken benzin zamlanmasın. Sonra benzin de alamazsın

  • 😂14 Ekim 2021 11:50

    Hayır bu bir şakaydı sürmeyecek.