BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaTL’de değer kaybı faiz artışı beklentisini yükseltiyor----

TL’de değer kaybı faiz artışı beklentisini yükseltiyor

TL’de değer kaybı faiz artışı beklentisini yükseltiyor
04 Mart 2021 - 12:30 www.finansgundem.com

Türk Lirası geçtiğimiz haftanın ardından bu hafta da son iki gündür dolar karşısında gerileme kaydetti. Dolar/TL’de sabah saatlerindeki gerileme sonrası yukarı yönlü hareket izlendi ve 7,50 seviyesinin üzeri test edildi

TL’de son iki gündür izlenen değer kaybının ardından dolara karşı bu sabah ilk işlemlerde yükseliş görülse de piyasaların açılması sonrasından dolar tarafı ağır basınca 7,50 seviyesinin üzeri test edilerek 7,48 seviyesinde dengelendi.

Türkiye'nin risk primi 319 baz puan seviyesinden işlem görürken gösterge tahvil faizi yüzde 15,08 seviyesinde.

TCMB tarafından yapılan “fiyat istikrar raporu” açıklamasında, şubat ayı enflasyon oranlarında emtia fiyatlarında yaşanan yükselişin etkisine değinilirken, gıda enflasyonunun içeride süt fiyatlarındaki artış, küreselde et ve tarımsal emtia fiyatlarının etkisiyle yükseldiğine de dikkat çekildi.

FAİZ ARTIŞI BEKLENTİLERİ ARTIYOR

Barclays Ekonomisti Ercan Ergüzel tarafından yayımlanan enflasyon verisi raporunda Mart ayında TCMB’den 100 baz puan faiz artışı beklendiği kaydedildi. Barclays daha önce faizlerin sabit tutulacağını öngörüyordu. Barclays yılsonu enflasyon beklentisini de 0,7 puan artışla yüzde 11’e yükseltti.

JPMorgan ekonomisti Yarkın Cebeci de enflasyonun son 4 ayda beklentilerin üzerinde gerçekleştiğine ve emtia fiyatlarındaki artışa dikkat çekerek yılsonu TÜFE beklentisini yüzde 10,5’den yüzde 11,2’ye yükseltti. Cebeci, enflasyondaki yukarı yönlü riskler nedeniyle martta 100 baz puan faiz artışı beklediklerini belirtti.

Dolarda kritik seviye: 7.50

Merkez Bankası piyasaya 74 milyar TL verdi

Merkez Bankası'ndan enflasyon yorumu

Enflasyon sonrası Merkez’in hamlesi ne olur?

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Dobra04 Mart 2021 12:55

    Adamlar (ingiliz tefeciler) öyle bir kıskaca almış ki türk finansal sistemini istedikleri gibi oynuyorlar.faiz artışı baskısı yapmak için döviz artışa geçirildi.eğer faiz artırılmazsa kur şoku yapacaklar.faiz artırılırsa bir daha faiz düşürmek neredeyse imkansız hale gelecek çünkü amerika yavaş yavaş faiz artırımlarına hazırlanıyor.yani durum çok vahim.üretmeyen dışarıdan krediyle ayakta duran bir ekonomi ile sistem yürümez.