BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaTL varlıklar yükselişini sürdürüyor----

TL varlıklar yükselişini sürdürüyor

TL varlıklar yükselişini sürdürüyor
16 Ağustos 2021 - 16:45 www.finansgundem.com

Türk Lirası geçen hafta faiz kararı sonrası başlayan değer kazancına yeni haftanın ilk işlem gününde de devam ediyor. Dolar 8,45'in euro 10 liranın altında işlem görüyor.

Türk Lirası varlıklar, veri gündeminin sakin olduğu haftaya pozitif seyirde başladı. TL, dolar ve euro karşısında yaklaşık yüzde 0,5 değer kazanırken, Borsa İstanbul’da alıcılı seyir izleniyor.

Geçen hafta, ABD'de açıklanan enflasyon verilerinin, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) varlık alımlarında azaltıma gitme konusunda aceleci davranmayacağı beklentilerini desteklemesi doların diğer ülke para birimleri karşısında gerilemesini beraberinde getirdi. Buna ek olarak yurt içinde açıklanan pozitif veriler ve Merkez Bankası'nın önümüzdeki dönem için faiz indirimi mesajı içermeyen PPK metni TL'nin güçlenmesini sağladı.

Haftaya düşüşle başlayan dolar/TL, gün içerisinde 8,44 seviyelerine kadar geriledi. Euro/TL de ağustos ayının ilk günlerinin ardından bir kez daha 10 seviyesinin altına indi ve gün içerisinde en düşük seviye olarak 9,5554 test edildi.

16.45 itibarıyla dolar/TL yüzde 0,45 oranında düşüşle 8,4790 seviyesinden, euro/TL de yüzde 0,60 oranında düşüşle 9,9920 seviyesinden işlem gördü.

Dolar/TL enflasyonun politika faizi düzeyine yaklaşması ve bu yükselişe rağmen düşük faiz söylemleri ile 8,3'ten 8.68'e kadar yükselmiş, Faiz kararında değişiklik olmaması sonrasında da 8,5'ye doğru gerilemişti.

ENDEKS YÜKSELİŞTE

Borsa İstanbul yeni haftaya yükselişle başlarken, BİST 100 Endeksi, üst üste 3. gününde de değer kazanıyor. Endeks, son 14 işlem gününün 12'sinde günü artıda tamamladı.

GÜNDEM SAKİN

Piyasalarda bu hafta jeopolitik gelişmelerin yanı sıra ABD’de temmuz ayı sanayi üretimi, Fed toplantısının tutanakları ile Euro Alanı ikinci çeyrek GSYH büyüme verileri takip edilecek.

BİST 100 endeksinde yükseliş potansiyeli korunuyor

Kurlar kritik seviyelerin altına sarkıyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)