BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaTL ile tersleşti, işinden oldu!----

TL ile tersleşti, işinden oldu!

TL ile tersleşti, işinden oldu!
16 Eylül 2021 - 14:56 www.finansgundem.com

2019’da Türk lirasına bağlı bir dizi işlemin ters pozisyonda kalmasına yol açan Morgan Stanley çalışanı Thiago Melzer'in Haziran ayında işine son verildiği ortaya çıktı.

Morgan Stanley’nin 2019’da işlemleri ile on milyon dolarlarca zarara ve yanıltıcı fiyatlama iddiaları sebebiyle iç soruşturmalara sebep olan, döviz opsiyon masasının şefinin bankadan gönderildiği ortaya çıktı.

Morgan Stanley’in ABD finans sektörü düzenleyici kuruluşu Finra’ya yaptığı açıklamaya göre döviz opsiyon masası şefi Thiago Melzer’in işine haziran ayında son verildi.

Finra raporunda Melzer’in başkalarına 'menkul kıymetler dışı pozisyonları kar-zarar hedeflerine ilişkilendiren' yönlendirmeler yaptığı belirtildi. Melzer için “banka tarafından onaylanmayan iletişim platformlarında işlemler hakkında iletişim kurduğu” suçlaması da yer alıyordu.

Melzer bankadan ayrıldıktan sonra Brezilya, Sao Paulo’da Upon Global Capital adında yeni bir yatırım fonu kurdu. Fonun internet sitesine göre Upon Global Capital, “gelişmiş ve gelişmekte olan ülkeler türev ve opsiyon piyasalarındaki geniş tecrübeleri sonucu” ortaya çıktı.

2019'DA AYNISI YAŞANMIŞ

Melzer’in yıldızı son 10 yılda Morgan Stanley sabit getirili menkul kıymet biriminde kur ve gelişen ülke piyasalarında yönettiği işlemlerle parlamıştı. Melzer bankanın, günlük hacmi 6,6 trilyon doları bulan döviz piyasasında FX türev ve şeffaf olmayan bazı ürünlere yönelmesinde rol oynamıştı.

Bu strateji 2019’da Türk lirasına bağlı bir dizi işlemin ters pozisyonda kalmasıyla çözülmüş ve milyonlarca dolarlık zarara yol açmıştı. Strateji aynı zamanda Morgan Stanley’de işlemlerin doğru değerleme ile yapılıp yapılmadığının incelenmesi üzerine soruşturma açılmasına yol açmıştı.

Yerli yatırımcının döviz ilgisi ivme kaybetti

TCMB rezervleri 1,61 milyar dolar artış kaydetti

Son 6 ayda en yüksek yabancı girişi

IIF: TCMB bu ay faiz indirimine başlayacak

Gelişmekte olan ülke para birimlerinde risk devam ediyor

İlk faiz artıran hangi merkez bankası olacak?

Merkez Bankası'ndan dijital TL adımı!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)