BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiTL için önümüzdeki aylarda en önemli faktör----

TL için önümüzdeki aylarda en önemli faktör

TL için önümüzdeki aylarda en önemli faktör
28 Temmuz 2021 - 17:31 www.finansgundem.com

Commerzbank Ekonomisti Tatha Ghose Merkez Bankası’nın enflasyon beklentisini yukarı yönlü güncellemesi gerektiğini aktardı.

Commerzbank Kıdemli Ekonomisti Tatha Ghose verdiği demeçte Türkiye için yıl sonu yüzde 8,3’lük bir büyüme beklediklerini, Merkez Bankası’nın da Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) öngörüsünü yukarı yönlü revize etmesi gerektiğini söyledi.

Büyümeyi Türkiye için olumlu gördüklerini, endişelerinin daha çok Merkez Bankası ve para politikalarının güvenilirliği ile alakalı olduğunun altını çizen Ghose şu şekilde konuştu:

“Büyüme iyi geleceğe benziyor. Bizim beklentimiz Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın beklentisine yakın. 2. Çeyrekte yıllık olarak yüzde 20’lik bir beklentimiz var. Yıllık bazda önümüzdeki çeyreklerde biraz daha az büyüme görülebilir. Bütün yıl yüzde 8’ın üzerinde gelebilir.”

Tatha Ghose, TÜFE için yukarı yönlü revizyon gerektiğini de söylerken, son anketlere bakıldığında yüzde 15,6’lık beklenti olduğunu, bunun yukarı yönlü revize edilmesi gerekebileceğini belirtti. Ghose enflasyon için sözlerini şu şekilde sonlandırdı:

Merkez Bankası hala yılsonu için yüzde 12,2’lik tahmini sürdürüyor. Tahminlerde bu tarz bir değişiklik olursa nasıl faiz indirimi yapılacağını görmek ilginç olacaktır. TL için önümüzdeki aylarda en önemlisi bu olacaktır.

Merkez Bankası enflasyon beklentisini yükseltecek mi?

Tacikistan Merkez Bankası faiz oranını yükseltti

TCMB, Enflasyon Raporu toplantısını fiziki yapacak

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)