BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaTL hayal kırıklığı yarattı!----

TL hayal kırıklığı yarattı!

TL hayal kırıklığı yarattı!
30 Ocak 2015 - 12:08 www.finansgundem.com

ING Bank Küresel Strateji Başkanı Chris Turner, katıldığı canlı yayında piyasaya ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu

ING Bank Küresel Strateji Başkanı Chris Turner, petroldeki düşüşün gelişmiş ülkelerdeki etkisinin yılın ikinci yarısında görüleceğini belirten Turner, fiyatların yarattığı pozitif şokun tam olarak hissedilmediğini ifade etti.

Turner gelişmiş ülkelerde 18 aylık dönemde düşük faiz ve düşük enflasyon döneminin süreceğini söylerken, Fed'in faiz artırması durumunda TCMB'nin Faiz indiriminin zorlaşacağını iddia etti ve TL'de zayıflamanın sürdüğünü, enflasyonda ise düşüşün devam edeceğini öngördü.

ING Bank olarak yıl sonu dolar/TL tahminlerinin 2.50 lira olduğunu söyleyen Turner, bu seviyeye daha önce ulaşılacağını da ifade etti. Euro/dolar'da ise 2016 yılına kadar zayıflığın süreceğini belirten Turner, yıl sonu tahminini 1.13 olarak bildirdi.

Türkiye ekonomisinin son zamanlarda daha iyi gittiğini sözlerine ekleyen Turner, "2015 başında TL'nin daha iyi performans göstermesini bekliyordum. Petrol fiyatlarındaki düşüş devam ederse bu durum TL'yi olumlu etkiler. Euro/TL yıl sonunda 2.40'ı görebilir" derken, petrole bağlı olarak Türkiye'nin cari açığında büyük düşüş olacağını da söyledi.

Turner Fed'in faiz artırması durumunda enflasyonla birlikte 10 yıllık ABD tahvil faizinin de artacağını söylerken, aynı zamanda 10 yıllık tahvil faizinin bu denli düşük kalmasının herkes için sürpriz olduğuna dikkat çekti. Turner ayrıca Dolar Endeksi'nin 12 aylık süreçte yüzde 10 kadar artabileceğini ifade etti.

AMB'nin söz verdiği 60 milyar dolarlık aylık varlık alımının gerçekleşmesinin önemini vurgulayan Turner, Yunanistan ve İspanya'nın Avrupa için bir risk unsuru olmayu sürdürdüğünü ve özellikle Yunanistan'ın yükümlülüklerini yerine getirmemesi durumunda Avrupa bankalarının bundan kötü etkileneceğini söyledi.

Yunanistan'ın endişe yaratan bir durum olduğunu söyleyen Turner, "Endişelenmeliyiz. Yunanistan borçlarını ödemezde piyasada çok büyük düşüşler yaşanır. Ayrıca Euro Bölgesi'nden çıkma olasılığı da endişe yaratıyor" dedi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)