BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara Piyasa"TL baskı altında kalmaya devam edecek"----

"TL baskı altında kalmaya devam edecek"

TL baskı altında kalmaya devam edecek
12 Temmuz 2013 - 13:22 www.finansgundem.com

Deutsche Bank yayınladığı raporda TL'nin TCMB'nin izlediği üçleme politikasının kurbanı olduğunu savundu

Deutsche Bank, dün yayınladığı raporda Türk Lirası'nın TCMB'nin izlediği imkansız üçleme politikasının kurbanı olduğunu savundu. TCMB'nin izlediği istikrarlı büyüme, istikrarlı cari açık ve istikrarlı cari işlemler açığının aynı anda sağlanması politikasını 'imkansız üçleme' olarak tanımlayan Deutsche Bank, Haziran ayı TÜFE rakamlarının bu hedeflerin imkansızlığına olan inancı güçlendirdiğini ve Mayıs ayı cari işlemler rakamlarının da TCMB'ye yardımcı olmadığını vurguladı.
TCMB'nin kurdaki değer kaybının önüne geçmek için döviz rezervlerini kullanmasının sürdürülebilir bir strateji olmadığını ifade eden Deutsche Bank, TCMB pes edene ve faiz artırana kadar Türk Lirası'nın baskı altında kalmaya devam edeceğini öngördüklerini belirtti. Deutsche Bank, makroekonomik bir perspektiften bakıldığında ve yurt için kredi büyümesinin arttığı, TL'nin zayıfladığı ve enflasyonun yükseldiği dikkate alındığında faiz artırmanın çok büyük bir sorun olmayacağını da savundu.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)