BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTimsah Arena Erdoğan'ın başlama vuruşuyla açıldı----

Timsah Arena Erdoğan'ın başlama vuruşuyla açıldı

Timsah Arena Erdoğan'ın başlama vuruşuyla açıldı
21 Aralık 2015 - 19:43 www.finansgundem.com

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı Timsah Arena Stadı'nın açılışı görkemli bir törenle yapıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Timsah Arena Stadyumu’nun açılış törenine katıldı. Erdoğan, ünlü isimlerin yer aldığı açılış maçının başlama vuruşunu yaptı.

Stadyuma eşi Emine Erdoğan ile birlikte gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan büyük sevgi gösterileri ile karşılandı. Stadyumun açılışına 41 bin dolayında seyircinin katıldığı açıklandı. 

"BURSASPOR, ŞU ANDAKİ KADROSUYLA DAHİ BULUNDUĞU SIRAYA LAYIK DEĞİL" 
Açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa’nın bu güzel insanlarını daha fazla bekletmek istemedğini belirterek, şöyle konuştu: 

"Fakat mutluyum. Bursa, şanına yakışır böyle güzel bir stadyuma sahip oldu. Çünkü Bursaspor, sıradan bir kulüp değil. Bursaspor, şampiyonluğu yaşamış bir kulüptür. Şampiyona da böyle bir stadyum yakışırdı. Altyapınızı gezdim, gördüm, ve güçlü bir altyapıya sahip olan Bursaspor, şu andaki kadrosuyla dahi bulunduğu sıraya layık değil. İnanıyorum ki bu kadro, yaptığı bu son değişiklikle Hamza hocayla birlikte çok daha farklı bir yere gelecektir. Tarafsızım, onu da söyleyeyim. Ama size inanıyorum. Bu seyirci sabırla Bursaspor’un layık olduğu yere çıktığını görecektir. Bursaspor’a başarılar dilerken aman ha, birliğinizden, beraberliğinizden taviz vermeyin diyorum. Bizim biliyorsunuz 4 tane başlığımız var. Tak millet, tek devlet, tek vatan, tek bayrak." 

BAŞLAMA VURUŞUNU YAPTI
Cumhurbaşkanı Erdoğan daha sonra şöhretler karması ile Bursasporlu eski futbolcuların oynadığı karşılaşmanın başlama vuruşunu yaptı. 

Tören dolayısıyla stadyumun kapıları saat 13.00’de taraftar girişinie açıldı. Törenin başlama saatine doğru seyirci sayısı 41 bine ulaştı. Bursa Büyükşehir Belediyesi, stadyuma giren her sporsevere Türk Bayrağı ile Bursaspor bayrağı verdiler. Tribünlerde ise sallanan bayraklar renkli görüntülerin oluşmasını sağladı.

GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMİ ALINDI
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gelmesi nedeniyle üst düzeyde güvenlik önlemleri alınması dikkat çekti. Stadyum gişelerinden davetiye almak isteyen sporseverler uzun kuyruklar oluşturdu. 

Stadyumun içerine giren taraftarların üzerlerinden çıkan metal paraların yanı sıra binlerce çakmak, hazırlanan kutulara toplandı. İlk gösteriyi Bursa Mehteran bölüğü yaptı. Bu arada 2 büyük televizyon ekranının yanı sıra tribünlere iki dev ekran televizyon daha konulması dikkat çekti. Böylece 4 noktada pozisyon tekrarı için dev ekranlar kuruldu. 

FETTAH CAN KONSERİYLE BAŞLADI
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’un Uludağ Üniversitesi’nden stadyuma gelmesi beklenirken, ilk sahne alan isim Bursalı pop müzik sanatçısı Fettah Can oldu. Fettah Can, kendi bestelediği Bursaspor marşını ile programı başladı. Sonrasında tribünlerle birlikte şarkılarını seslendirdi. Dahili anonstan sık sık yapılan ‘törenimiz başlıyor. Protokol lütfen yerlerini alsın’ demeleri dikkat çekti. 

ŞÖHRETLER KARMASI 
Stadyumun açılışı dolayısıyla düzenlenen gösteri maçında Bursasporlu şöhretlerle karşılaşacak olan takımda Rüştü Reçber, Ömer Çatkıç, Ali Tandoğan, Alpay Özalan, Ogün Temizkanoğlu, Ömer Erdoğan, Hakan Ünsal, Soner Toylungüç, Celil Sağır, Tarık Daşgün, Tayfur Havutçu, Evren Turhan, Serhat Akın, Hami Mandıralı, Fatih Tekke, Ayhan Akman, Ahmet Dursun yer aldı.

TİMSAH ARENA’NIN ÖZELLİKLERİ
Timsah Arena, Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından temeli 2011 yılının Haziran ayında düzenlenen törenle atılan, 400 bin metrekare proje alanı ve 190 bin metrekarelik inşaat alanıyla Bursa’nın en büyük yapısı olarak dikkat çekiyor. 230 Milyon TL’ye mal olduğu açıklanan ve 44 bin koltuk kapasitesi bulunan stadyumda, 207 adet de engelli pozisyonu bulunuyor. 74 adet taraftar turnikesi, 20 adet VIP, Basın, Loca turnikesi ve 7 adet de engelli turnikesi bulunan statta, 84 adet tribün kapısı bulunuyor.

Stadyumda 644 araç ve 2 otobüslük kapalı otoparkı, 912 araç ve 254 otobüslük açık otoparkı bulunan projede toplam 100 bin 123 metrekare alan otoparklara ayrılmış durumda. 72 adet locanın bulunduğu stadyumda 789 adet tuvalet ile 35 adet büfe bulunuyor. 

İLGİNÇ TRİBÜN ÖZELLİĞİ
Kale arkası tribünleri kesintisiz 61 sırayla Türkiye’deki en büyük tek parça tribünü oluştururken, sahada alttan ısıtma sistemi kullanıyor. Trijenerasyon enerji sistemiyle ısıtma, soğutma ve enerji ihtiyacının bir bölümünü kendisi üretecek olan stadyumun çatısında toplanan yağmur suları da depolanarak, tekrar sulama suyu olarak stadyum çevresinde kullanılacak.

AVRUPA’DAN ÖDÜL ALDI
Mimarlığını Hasan Sözüneri’nin çatı statik projesini de Alman uzmanların yaptığı Bursa Büyükşehir Belediye Stadyumu timsah görünümünde olan stadyum, uluslar arası alanda ses getirecek bir ödüle layık görüldü. Gintaş Müteahhitlik firması tarafından inşa edilen stadyum Avrupa’nın en prestijli gayrimenkul ödüllerinden olan ‘Avrupa Gayrimenkul Ödülleri (International Property Awards)’ Yarışmasında mimarisiyle ödüle layık görüldü.

TİMSAH BAŞI HENÜZ BİTMEDİ
Stadyumun Kuzey Kale Arkasında bulunan timsah çenesi, 28 metrelik konsoluyla Türkiye’nin en büyük konsolu olma özelliği taşırken bu bölümde 800 metrekarelik dev led ekran bulunacak.

HEYECAN VERİCİ STAT
İngiltere’nin yüksek tirajlı The Telegraph gazetesinin editörü Adam Hurrey, Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan yeni stadyum, heyecan verici projeler arasında gösterdi. 

ÇİMLER ÖZLÜCE’DE YETİŞTİRİLDİ
Timsah Arena Bursa Büyükşehir Belediyesi Stadyumu’nun çimleri, Bursaspor Kulübü çim uzmanı Muhittin İpek tarafından Özlüce Tesisleri’nde özel olarak hazırlanan alanda yetiştirildi. Çimler gölgeye ve güneş gören bölümler için özel harman yapıldı. Zemin hazırlanmasının ardından Özlüce’den yeni stadyuma taşınıp döşendi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)