BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTime 'Yılın İnsanı' listesinde Türk var mı?----

Time 'Yılın İnsanı' listesinde Türk var mı?

Time 'Yılın İnsanı' listesinde Türk var mı?
11 Aralık 2019 - 16:17 www.finansgundem.com

TIME dergisi 2019 için 'Yılın İnsanı'nı belirledi

16 yaşındaki iklim aktivisti ve iklim için okul grevlerinin öncüsü Greta Thunberg 'Yılın İnsanı' oldu.

Time dergisi, 'Yılın İnsanı' olarak iklim aktivisti Greta Thunberg'i seçtiğini duyurdu. Dergide Thunberg için "O gerçeği söylemenin cesaretini güçle birleştirerek bir neslin ikonu hâline gelen sıradan bir genç kız" ifadeleri yer aldı. Thunberg'in gezegen hakkında varolan bulanık endişeleri dünya çapında bir mücadeleye harekete dönüştürdüğü belirtildi. 

Thunberg 'Yılın İnsanı' seçildiği gün Madrid'de süren Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Konferansı'nda konuştu. Thunberg, bugün yaptığı konuşmada dünya liderlerini küresel ısınmayı durdurmak için güçlü bir adım atmak yerine kendi imajlarını parlatmakla suçladı. 

Thunberg geçen sene okulu kırarak İsveç Parlamentosu önünde iklim için grev yapmaya başladı. Thunberg'in tek başına gerçekleştirdiği eylem kısa zaman içinde dünya çapında karşılık buldu. Küresel İklim Grevleri'nde dünyanın her yerinden genç iklim aktivistleri yetişkinleri krize karşı adım atmaya çağırıyor. 

Time dergisinin bu yıl içinde belirlediği 'Yılın İnsanları' arasında Hong Kong aktivistleri, ABD Başkanı Donald Trump, ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi, ABD'de Trump'ın azil soruşturması sürecinin başlamasına neden olan 'Muhbir', Facebook CEO'su Mark Zuckerberg, Çin Devlet Başkanı Xi Jinping, Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern ve Trump'ın kişisel avukatı Rudy Giuliani yer alıyordu.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Kenan11 Aralık 2019 21:06

    Gretaymış sapık sapkın psikolojik sorunları olan içi nefretle dolu ve bakışları deli şeytani bir kızı yılın mahlugatı seçmisler

  • Önder 11 Aralık 2019 21:16

    Birader sen ne yaşıyorsun ne bu şiddet ne bu celâl