BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTime dergisinden 2022’de Türkiye yorumu----

Time dergisinden 2022’de Türkiye yorumu

Time dergisinden 2022’de Türkiye yorumu
05 Ocak 2022 - 16:11 www.finansgundem.com

ABD'nin önde gelen dergilerinden Time, 2022'de dikkatle takip edilmesi gereken 10 konu ve bölge hakkında kapsamlı bir makale/analiz yayınladı. Türkiye de bu 10 madde arasında yer aldı.

ABD merkezli dergi Time, “2022’nin ilk 10 küresel riski” başlıklı bir haber/analiz yayınladı. Derginin kıdemli köşe yazarlarından olan ve aynı zamanda Columbia Üniversitesi’de ders veren Ian Bremmer imzalı makalede birçok farklı konu masaya yatırıldı.

ABD’de bu yıl yapılacak ara seçimlerden, Çin’in uyguladığı “sıfır Kovid-19” uygulamasına kadar birçok konunun mercek altına alındığı analizde Türkiye için de ayrı bir paragraf açıldı. Türkiye’yi 10 küresel riskten 10’uncu sırasına alan Bremmer, Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında da yorum yaptı.

Makalede, “Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 seçimleri öncesinde düşen anket oranını tersine çevirmeye çalışırken Türkiye ekonomisini ve uluslararası konumunu daha düşük seviyeye indirebilir. İşsizlik ve enflasyon yüksek, TL zayıf ve kırılgan fakat Erdoğan geleneksel ekonomi yönetimini reddediyor” denildi.

Öte yandan Bremmer, “Erdoğan’ın dış politikası bu yıl seçmenin dikkatini ekonomik krizden uzak tutmak için daha saldırgan olacak. Şu an çok olası değil ama 2022’de erken seçimlere gidilirse bütün bu riskler artabilir” yorumunu yaptı.(Sözcü)

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Bahçeli görüştü

 

Bakan Nebati: Ortodoks politikaları kenara bıraktık

 

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Hi05 Ocak 2022 17:02

    Küreselcilerin borazanbaşı dünyaya yol çiziyor. Yiyen yesen biz tokuz.

  • Ha hi05 Ocak 2022 22:58

    Ne çiziyor adamlar herşeyi senden iyi görüyor onların vereceği dövizle yatırımlarıyla ayakta duruyorsun her anlamda dışa bağımlısın sen yesen ne olur yemesen ne olur bak bugünkü durumuna ekonomik kriz öyle senin atmana yiyip yememene kuru kuruya palavradan arap efelenmelerine falan bakmıyor