BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTİM Yönetim Kurulu üyeliği için düzenleme----

TİM Yönetim Kurulu üyeliği için düzenleme

TİM Yönetim Kurulu üyeliği için düzenleme
05 Kasım 2022 - 11:17 www.finansgundem.com

Ticaret Bakanlığı tarafından yayınlanan yönetmelik yürürlüğe girdi. Yönetmelikle birlikte Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin Yönetim Kuruluna seçilmek için gereken ihracat tutarında alt sınır arttıldı.

Ticaret Bakanlığının "Türkiye İhracatçılar Meclisi ile İhracatçı Birliklerinin Kuruluş ve Görevleri Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği", Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Üyelerin genel kurula katılabilmeleri için 20 bin dolar ve üzerinde ihracat gerçekleştirmeleri gerekecek.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Yönetim Kuruluna seçilmek için gerekli ihracat tutarının alt sınırı, tarım sektörü için 250 bin dolardan 1 milyon dolara, sanayi ve madencilik sektörleri için 1 milyon dolardan 5 milyon dolara yükseltildi.

Buna göre, ihracatçı birliğine olan borcu silinenlerin üyelikleri, silinmeye ilişkin kararın alındığı tarih itibarıyla sona ermiş sayılacak.

Üyelerin genel kurula katılabilmeleri için 20 bin dolar ve üzerinde ihracat gerçekleştirmeleri gerekecek.

Genel kurul öncesinde Birliğe ticaret sicil gazetesi, sicil tasdiknamesi veya imza beyanı ibraz edilmesi zorunluluğu kaldırılırken, temsilci bildirim yazılarının iletilmesi yeterli olacak. Genel kurul toplantılarına çağrı, "ilan.gov.tr" adresi üzerinden yapılacak.

Yönetim kuruluna seçilmek için gerekli ihracat tutarı alt sınırı tarım sektöründe 1 milyon dolar, sanayi ve madencilik sektörlerinde 5 milyon dolar oldu. Daha önce bu sınır, tarım sektörü için 250 bin dolar, sanayi ve madencilik sektörleri için 1 milyon dolardı.

Yönetmelikle, yönetim kurulu başkan yardımcılarının, koordinatör başkan yardımcılarının, sektör kurulu başkan yardımcılarının, TİM başkanvekillerinin seçiminde oyların nasıl kullanılacağı konularına da açıklık getirildi.

Doğu Karadeniz'den ihracat 1 milyar doları aştı

 

Su ürünleri ihracatının yıl sonunda 500 bin tona çıkması bekleniyor

 

Gaziantep'in ekim ayı ihracatı: 959 milyon dolar

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)