BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkTİM ve Akbank'tan iş birliği----

TİM ve Akbank'tan iş birliği

TİM ve Akbank'tan iş birliği
20 Ağustos 2014 - 11:55 www.finansgundem.com

Türkiye İhracatçılar Meclisi ve Akbank, ihracatçıların rekabet güçlerini artıracak finansman desteği için İş birliği Protokolü imzaladı

Akbank açıklamasına göre, TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi ve Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil'in imzaladıkları potokol ile ihracatçılara avantajlı koşullarda 1 milyar doların üzerinde ilave finansman desteği sağlanacak. 

İş birliği Protokolü çerçevesinde, ihracatçılar özel avantajlara sahip Akbank kredisi desteğinin yanında, sigorta ve faktoring gibi risklere karşı koruyucu finansal ürünlere de ulaşabilecek. 

Büyükekşi: İhracatçılara finansman konusunda yeni imkanlar açılacak

Protokolün imza töreninde konuşan Büyükekşi, Akbank ile iş birliği protokolü imzalamaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Büyükekşi, 2023 yılında 500 milyar dolar ihracata odaklanan ihracatçıların ihtiyaç uyduğu en önemli unsurlardan birinin artan bir trend ile finansmana erişim ve finansman maliyetleri olduğunu belirterek, Akbank'ın da desteği ile ihracatçılara finansman konusunda yeni imkanların açılacağını ifade etti. 

 Her 3 ayda bir ihracatçıların nabzını tutmak için "İhracatçı Eğilim Anketi" yaptıklarını ve bu anketlerde finansman maliyetlerinde yaşanan sorunların, ihracatçıların en kritik sorunlarının başında geldiğini tespit ettiklerini belirten Büyükekşi, buradan yola çıkarak 60 bin 500 aktif ihracatçıyı temsil eden TİM olarak ihracatçıların finansman maliyetlerinin azaltılması doğrultusunda çok yönlü çalışmalarda bulunduklarını da aktardı.  

Dış finansman ihtiyacının karşılandığı kaynaklar arasında özel bankalar ilk sırada 

TİM Başkanı son yaptıkları "Eğilim Anketi"nde dış finansman ihtiyacının karşılandığı kaynaklar arasında yüzde 75 ile özel bankaların ilk sırada yer aldığını, özel bankaları yüzde 57 ile Eximbank ve yüzde 33 ile diğer kamu bankalarının takip ettiğini belirtti.

İhracatın Türkiye'nin büyümesine verdiği desteğin her geçen gün daha da görünür olduğunun altını çizen Büyükekşi, "İhracatçıları finansman konusunda rahatlatmak, hem 2023 hedeflerimize varmamızı kolaylaştıracak, hem de ülkemizin yatırım, üretim, istihdam ve ihracat imkanlarının artmasını sağlayarak daha hızlı ve sürdürülebilir büyüme yakalamamıza imkan verecektir. Burada Eximbank'ın yanı sıra özel bankalarımızın liderliği de oldukça belirleyici olacak. Bu bağlamda Akbank ile yapacağımız iş birliğinin ihracatçıya önemli kolaylıklar sağlayacağına inanıyoruz" değerlendirmesini yaptı. 

Binbaşgil: Büyümeye en önemli katkı artan ihracat performansımızdan gelecek

Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil ise, Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşabilmesi için büyümeye devam etmesi gerektiğini belirterek, "Milli gelirde arzulanan büyümeye en önemli katkı artan ihracat performansımızdan gelecek" dedi. 

TİM'in, Türkiye'nin ihracatının daha da iyileştirilmesinde öncü rol oynadığını ve önemli çalışmalara imza attığını aktaran Binbaşgil, TİM'in önderliğinde hayata geçirilen "2023 Türkiye İhracat Stratejisi ve Eylem Planı"nın, Cumhuriyetin 100. yılı için ortaya koyduğu 500 milyar dolarlık ihracat hedefiyle herkes için önemli bir enerji ve motivasyon kaynağı olduğunu ifade etti. 

Binbaşgil, Akbank'ın TİM iş birliği protokolüyle Türkiye'nin 2023 ihracat hedefine önemli bir destek sağladığını belirterek, şunları kaydetti: 

"İhracatçı firmalara ve KOBİ'lerimize çok avantajlı finansman desteği sunuyoruz"

"Akbank olarak ihracatçı firmalarımızın tercih ettiği ana bankayız. Bugün TİM çatısı altında yaklaşık 58 bin ihracatçı bulunuyor. Bunların yüzde 50'sinden fazlası bankamızın müşterisi. 2010 yılından bu yana ihracatçılarımıza sağladığımız kredi desteğini yüzde yüzün üstünde bir artışla yaklaşık 5,5 milyar TL'ye yükselttik. Buna paralel olarak yüzde 12 seviyelerinde bulunan pazar payımız ise 2014'te yüzde 15'e çıktı. İhracatçılara sağladığımız destek sadece finansmanla da sınırlı değil. İş modelimizi müşterilerimize daha da yakın olmak için yeniledik. Türkiye'de 58 ilde 20 dış ticaret yöneticimizle ihracatçı firmalarımıza bire bir destek veriyoruz, müşterilerimize özel çözümler sunuyoruz. Bunun yanında, ihracata yönelik teknik danışmanlık sağlıyoruz. Akbank olarak sahada KOBİ ve ticari firmaların yanındayız. TİM'le imzaladığımız bu çerçeve iş birliği protokolüyle ihracatçı firmalara ve KOBİ'lerimize çok avantajlı finansman desteği sunuyoruz. Ülkemizin milli gelirini daha ileriye taşıyacak ihracatçılarımıza ayrı bir önem veriyoruz." 

 İhracat hacminde rekabetçi kur ve kur yönetiminin büyük rol oynadığını aktaran Binbaşgil, "Bu alanda sektörün uzman bankasıyız. Firmalara, kurdaki dalgalanmalardan korunmaya yönelik stratejiler ve rekabetçi kur imkanı sağlıyoruz. Global Finance tarafından 'Türkiye'nin En İyi Döviz işlemleri Bankası' seçilmemiz de bu alandaki başarımızın bir yansıması. Faiz ve emtia fiyatlarındaki dalgalanmalara karşı da korunma çözümleri sunuyoruz" ifadelerini kullandı. 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)