BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTikTok'ta aşısızlar kendilerine 'safkan' ismini taktı!----

TikTok'ta aşısızlar kendilerine 'safkan' ismini taktı!

TikTok'ta aşısızlar kendilerine 'safkan' ismini taktı!
16 Eylül 2021 - 13:05 www.finansgundem.com

Aşılama çalışmaları sürerken aşı olmayı reddeden insanlar kendilerine "Harry Potter" serisinden özel bir isim seçtiler. TikTok'ta bazı aşılanmamış insanlar kendilerine "safkan" diyorlar ve 'aşısız' olarak anılmayı reddediyorlar.

Bazı TikTok kullanıcıları, 'aşısız' olarak anılmayı reddederek aşılanmamış durumlarına atıfta bulunmak için kökleri Harry Potter evrenine dayanan bir kelime olan "safkan" terimini kullanmaya başladılar.

'SAFKAN' ETİKETİ SALGIN GİBİ YAYILDI

Hürriyet'teki habere göre; Önde gelen bir TikToker, muhafazakar etki sahibi Lyndsey Marie , geçen hafta video yayınladı. 27.900 TikTok takipçisi olan Marie, "Bundan sonra aşısız olarak anılmayı reddediyorum. Artık herkesin bana safkan demesini istiyorum" diye yazdı. İnsanlar özellikle bu videodan sonra paylaşım platformunda #purebloods (safkan) ve #unvaxxed (aşısız) hashtaglerini kullanmaya başladılar.

NEDİR BU PUREBLOOD (SAFKAN)?

JK Rowling'in kitaplarında, "pureblood" (safkan) kelimesi , "saf" bir soydan gelen büyücü aileleri veya sihirli olmayan insanlarla hiçbir zaman evlenmemiş, ataları belirtmek için kullanılır. Aynı zamanda, soyları büyülü ve sihirli olmayan ataların bir karışımı olan kişilere göre daha karanlık bir üstünlük çağrışımıyla birlikte gelir.

Terimin filme göre karanlık çağrışımları da var, çünkü "saf" büyücü soyuna ve dizinin kötü karakteri Lord Voldemort'un takipçilerine atıfta bulunmak için kullanılıyor. Ayrıca 'Pureblood' teriminin karşıtı olan 'Mudblood' insanları aşığılamak için kullanılıyor.

TEHLİKELİ ZAMANLAMA

Yeni akım tam da Amerika'nın Kovid-19 ve Delta ve Mu gibi virüsün daha bulaşıcı türleriyle boğuştuğu bir zamanda ortaya çıktı. ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC) tarafından yapılan yeni bir araştırma, aşılanmamış Amerikalıların aşılı Amerikalılara göre Kovid-19'dan ölme olasılığının 11 kat daha fazla olduğunu buldu .

CDC ayrıca, bu yıl Haziran-Temmuz ayları arasında ABD'de kaydedilen ölümlerin %84'ünün aşısız kişilerden kaynaklandığını tespit etti. Bu çalışmanın sonuçları, Temmuz ayında CDC direktörü Dr. Rochelle Walensky'nin Kovid-19'u "aşılanmamış pandemisi" olarak adlandırdığı açıklamayı da destekliyor.

Aşısız sağlık çalışanlarına işten uzaklaştırma

 

ABD'de aşı karşıtı özgürlük mitingi organizatörü koronadan öldü

 

Aşı olmayanların ölüm riski 11 kat yüksek

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)