BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknolojiTikTok 92 milyon dolar tazminat ödeyecek----

TikTok 92 milyon dolar tazminat ödeyecek

TikTok 92 milyon dolar tazminat ödeyecek
26 Şubat 2021 - 17:18 www.finansgundem.com

TikTok'un, yüz ve parmak izi taraması da dahil tüm kişisel verileri kullanıcılarının rızası olmadan depolayarak, Illinois eyaleti "Biyometrik Bilgi Gizliliği Yasası"nı ihlal ettiği açıklandı. TikTok, kullanıcılarına 92 milyon dolar tazminat ödeyecek.

TikTok'un sahibi ByteDance şirketi, ABD'de Illinois eyaletinin "Biyometrik Bilgi Gizliliği Yasası" uyarınca açılan federal davada varılan anlaşma gereği, kullanıcılarına 92 milyon dolar tazminat ödeyeceği öğrenildi.

ABD'Lİ KULLANICILARINA 92 MİLYON DOLAR ÖDEMEYİ KABUL ETTİ

TikTok, e-posta yoluyla yaptığı açıklamada ise uygulamanın kullanıcı topluluğu için güvenli ve eğlenceli bir ortam oluşturmayı hedeflediğini belirterek davada varılan anlaşma kapsamında ABD'li kullanıcılarına 92 milyon dolar ödemeyi kabul etti.

FACEBOOK DA 550 MİLYON DOLAR TAZMİNAT ÖDEMİŞTİ

ABD'nin Illinois eyaleti, kişilerin rızası olmadan verileri toplayan şirketlere karşı maddi tazminat talep etmelerini sağlayan tek eyalet olma özelliği taşıyor.

Benzer şekilde Facebook, şubatta kullanıcıların biyometrik verilerini izinsin şekilde toplayıp sakladığı gerekçesiyle açılan davada 550 milyon dolar tazminat ödemeyi kabul etmişti.

Instagram, TikTok'un canını yakacak

 

Çinli TikTok'un ABD'deki geleceği netleşiyor

 

İngilizler de Facebook’tan para istiyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)