BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSigorta - BES ve HayatTıkanan kanal Lloyds’a pahalıya mal oldu----

Tıkanan kanal Lloyds’a pahalıya mal oldu

Tıkanan kanal Lloyds’a pahalıya mal oldu
01 Nisan 2021 - 13:31 www.finansgundem.com

Londra bankası Lloyds, Süveyş Kanalı’nda meydana gelen kaza sonucu Ever Given isimli yük gemisinin kanalı tıkaması sonucu ‘dev zarar’ açıkladı

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Londra bankası Lloyds Başkanı, Süveyş Kanalı’nın neredeyse bir hafta boyunca Ever Given isimli yük gemisinin yaptığı kaza sonucunda kapalı kalmasının, bankanın “büyük zararla” karşılaşmasına neden olduğunu açıkladı. Sigorta sektörü ise 2020 yılında korona virüs pandemisi nedeniyle 1,2 milyar dolar vergi öncesi zarar kaydetti.

Süveyş Kanalı’nın tıkanmasına neden olan yük gemisinin bu hafta yeniden yüzdürülmesinin ardından, çalışmalar devam ediyor. Kanaldaki tıkanma ise küresel tedarik zincirlerine ağır bir darbe indirdi.

Lloyds Başkanı Bruce Carnegie-Brown, Reuters’a yaptığı açıklamada toplam zararı belirleyebilmek için çok erken olduğunu ancak bunun “açıkça görülen bir şekilde büyük bir zarar olacağını” söyledi. Açıklamasının devamında, zararın yalnızca tıkanıklığın nedeni olan gemi için, kanaldan geçemeyen diğer gemiler için de büyük olacağını ifade etti.

Carniege-Brown, Süveyş Kanalı’nda yaşanan kazanın Lloyds için de 100 milyon doların üzerinde kayıp anlamına gelebileceğini ekledi.

Kanaldaki gecikme nedeniyle olumsuz etkilenen gemilerin ve taşınan yülerin mali sorumluluk sigortası taleplerinin ilk aşamada Ever Given’ın sigorta şirketi UK P&I Club’a yönelmesi bekleniyor. Ancak UK P&I Club’ın, bir kısmı Lloyds’un pazarında yer alan mükerrer sigorta kullanacağı da sektör uzmanlarının tahminleri arasında.

Carniege-Brown Lloyds’un %5 ila %10’luk mükerrer sigorta talepleriyle karşı karşıya kalabileceğini açıkladı. Fitch Ratings’den bu hafta yapılan açıklamada küresel mükerrer sigortacıların yaşanan olay nedeniyle yüz milyonlarca euroluk taleple karşı karşıya kalabileceğini söyledi. finansgundem.com'un derlemesine göre, 330 yıllık Lloyds’un 2020 yılında kaydettiği zarar, 2019 yılında elde ettiği 2,5 milyar sterlinlik karla yarışıyor.

Lloyds 2020’de ortaya çıkan korona virüs pandemisi nedeniyle gerçekleşecek talepler için 3,4 milyar sterlin ödemek zorunda kalacağını tahmin ediyor. Carniege-Brown, bu ödemelerin büyük bir kısmının geçtiğimiz yıl iptal edilen, Wimbledon tenis turnuvası gibi önemli olaylarla ilişkili olmasının beklendiğini söyledi.

Korona virüsle ilişkili ödemelerin bu yıl da devam etmesini bekleyen şirketin prim oranları geçtiğimiz yıl %10,8 arttı ve oranlardaki artış bu yıl da devam etti. Sigorta şirketleri, büyük kayıpların ardından, genellikle oranları yükseltiyor.

Dev bankaların ofise dönüş planı

 

Mısır Süveyş Kanalı'nı kapatan gemiyi soruşturma bitene kadar alıkoyacak

 

Süveyş'e alternatif kanal geliyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)