BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkTicari krediler yüzde 46 arttı----

Ticari krediler yüzde 46 arttı

Ticari krediler yüzde 46 arttı
29 Temmuz 2022 - 15:04 www.finansgundem.com

2021 yılının ilk yedi ayında kullandırılan TL ticari krediler toplamda 70 milyar TL ile yüzde 5 artış gösterirken; bu yılın aynı döneminde 852 milyar TL ile yüzde 46’lık bir artış gerçekleşti.

Türkiye Bankalar Birliği (TBB), TL ticari kredilerin bu yılın 7 ayında yüzde 46'lık artışla 852 milyar TL'ye ulaştığını bildirdi.  

TBB'nin Twitter hesabından yaptığı açıklamada ''Küresel ekonominin yavaşladığı, uluslararası piyasalarda borçlanma maliyetinin yükseldiği, enerji, gıda ve hammadde fiyatları çok yüksek seyrederken sıcak savaşın sürdüğü zor bir dönemde, bankacılık sektörü kullandırdığı kredilerle ülke ekonomimizin büyümesine destek oluyor.'' ifadelerine yer verildi.

2021 yılının ilk 7 ayında toplamda 70 milyar TL ile yüzde 5 artış gösteren kullandırılan TL Ticari Kredilerin bu yılın aynı döneminde 852 milyar TL ile yüzde 46’lık yükseliş kaydettiği belirtildi.

Açıklamada, KOBİ’lere kullandırılan TL kredilerin geçen yıl 25 milyar TL ile yüzde 3 artarken, bu yıl 384 milyar TL ile yüzde 45 artış kaydettiği aktarıldı.

Kullandırılan tüm krediler içinde ticari kredilerin payı artarken, Ticari Krediler içinde de imalat sanayisinin payı yükselmeye devam ettiği belirtilen açıklamada, ayrıca reel faiz oranlarının negatif olduğu ve oran olarak tarihsel en düşük düzeylerde bulunduğu vurgulandı.

Açıklamada, ''Bankacılık sektörümüz, ekonomik program öngörüleri, uygulamaları, kredilerin amacına uygun olarak kullanılmasına yönelik düzenlemeler ve bankacılık ilkeleri çerçevesinde üretimi, yatırımı, ihracatı ve istihdamı desteklemeye devam edecektir.'' denildi.

Bankacılık sektörü kredi hacmi 327 milyar lira oldu

 

Özel sektörün yurt dışı kredi borcu azaldı

 

Reeskont kredisinde yeni şartlara ihracatçı tepkisi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)