BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkTicari kredi faizlerinde rekor sıçrama----

Ticari kredi faizlerinde rekor sıçrama

Ticari kredi faizlerinde rekor sıçrama
11 Haziran 2018 - 09:32 www.finansgundem.com

Ticari kredilerde son iki haftada faizler yaklaşık olarak 4 puan artış gösterdi. Bu artışla ticari kredi faizleri yüzde 21'in üzerine çıktı

Merkez Bankası'nın 23 Mayıs'ta düzenlediği olağanüstü toplantıyla yaptığı 300 baz puanlık faiz artışının ardından ticari kredilerde dikkat çekici bir sıçrama izleniyor. 

Merkez Bankası'nın verilerine göre bankalar tarafından uygulanan ticari kredilerde faiz 25 Mayıs ve 1 Haziran haftası itibariyle artış kaydetti. 25 Mayıs haftasında ticari kredi faizlerinde 2,3, 1 Haziran haftası itibariyle de 1,7 puan artış yaşandı. Böylelikle iki haftada yaşanan Faiz artışı 4 puan oldu. 

Bu ölçüde hızlı bir artış son olarak Ocak 2006'da kaydedilmişti. Ocak 2006'da birbirini takip eden iki haftada yaşanan faiz artışı da 4 puanın üzerinde gerçekleşmişti. 

TİCARİ KREDİ FAİZLERİ YİNE 9 YILIN ZİRVESİNDE

25 Mayıs ve 1 Haziran haftası itibariyle yaşanan artışlardan sonra ticari kredi faizleri 1 Haziran itibariyle yüzde 21,28 oldu. Böylelikle ticari kredi faizlerinde 2009 Ocak ayından bu yana en yüksek seviye kaydedildi. 

Merkez Bankası'nın faiz artışı sonrasında borçlanma maliyetlerindeki artışın yatırımlar üzerinde etkili olabileceği, bunun da büyümeyi baskılayan bir unsur yaratacağı yorumları yapılmıştı. 

Merkez Bankası'nın kararı sonrasında ticari kredi faizlerinde görülen bu artış söz konusu yorumları destekleyen öncü sinyaller vermiş oldu. (Business HT)

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)