BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTicaretin kolaylaştırılmasını istiyoruz----

Ticaretin kolaylaştırılmasını istiyoruz

Ticaretin kolaylaştırılmasını istiyoruz
15 Kasım 2015 - 19:34 www.finansgundem.com

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı G20'de ekonomiye dair değerlendirmeler yaptı

B20 Ticaret Görev Gücü ve Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı Ticaretin Kolaylaştırılması Anlaşması'nı Türkiye'nin Meclis açılır açılmaz imzalamasını beklediklerini belirterek, "Sayın Başbakan Yardımcımız Cevdet Yılmaz da bu anlaşmanın imzalanmasının Meclis açıldıktan sonra ilk iş olacağını söyledi" ifadelerini kullandı. 
G20 toplantıları çerçevesinde B20 Zirvesi'nin değerlendirildiği ve TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu'nun moderatörlüğünü yaptığı basın toplantısında konuşan Sabancı, G20 ülkelerinin 10'unun Ticaretin Kolaylaştırılması Anlaşmasını imzaladığını bildirdi.
Güler Sabancı, anlaşmayı imzalayan ülke sayısının hızla arttığını vurgulayarak; "Geçen yıl bu zamanlar bu anlaşmayı onaylayan hiçbir ülke yoktu, daha sonra aralık sonunda Hong Kong onayladı, ilk 6 ayda 6 ülke, son 6 ayda da 45 ülke onayladı. Meksika ve Kanada'nın da söz konusu anlaşmayı onaylayacağını öğrendim. Sayın Başbakan Yardımcımız Cevdet Yılmaz da bu anlaşmanın imzalanmasının meclis açıldıktan sonra ilk iş olacağını söyledi" diye konuştu.
Sabancı, bu hızla devam edilirse 2016'nın ilk yarısında dünya ülkelerinin üçte ikisi olan Dünya Ticaret Örgütü üyesi 107 ülkenin anlaşmayı imzalaması durumunda, B20 için büyük bir başarı elde edilmiş olacağını kaydetti.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)