BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiTicareti 3'e katlayacağız!----

Ticareti 3'e katlayacağız!

Ticareti 3'e katlayacağız!
10 Ekim 2013 - 08:02 www.finansgundem.com

Türkiye'nin serbest ticaret anlaşması (STA) ağına şimdi de Ukrayna ekleniyor

Son olarak geçen ay Kosova ile imzalanan STA için bu kez Ukrayna-Türkiye arasında yeşil ışık yakıldı.
Ukrayna Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç ve beraberindeki heyet ile gerçekleşen Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği 3. Toplantısı'nın ardından açıklama yapan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan iki ülke arasındaki ticaret hacmini 3 yılda 3'e katlamayı hedeflediklerini belirterek "Temennim odur ki 6.2 milyar dolarlık ticaret hacminde 2015 sonunda 20 milyar doları yakalamış olalım. Serbest ticaret anlaşması ile atılacak adımlar ile bu sıçramayı sağlayabiliriz" dedi. Başbakan Erdoğan, iki ülke arasında 8 maddelik bir anlaşma paketinin imzalandığını da söyledi. Görüşmelerde ayrıca ekonomik ve ticari ilişkilerin yanında ulaştırma, enerji, savunma sanayi alanlarında işbirliği imkanları ele alındı. TPAO ve BOTAŞ ile Naftogaz Ukrayna arasında ise mutabakat zaptı imzalandı.
Antonov 158'i inceledi
Erdoğan konuğu onuruna verdiği akşam yemeğinin ardından Esenboğa Havalimanı'na gitti. Erdoğan burada Yanukoviç ile apronda bulunan 'Antonov 158' tipi uçakta incelemelerde bulundu.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)