BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTicaret heyetleri sanal ortamda buluşacak ----

Ticaret heyetleri sanal ortamda buluşacak

Ticaret heyetleri sanal ortamda buluşacak
22 Nisan 2020 - 11:15 www.finansgundem.com

Ticaret Bakanı Pekcan, “Dijitalleşme çalışmalarımıza Sanal Ticaret Heyetlerini ekliyoruz. Pandeminin ticaretimizin geliştirilmesine engel olmasına izin vermeksizin, hız kesmeden sektörel ticaret heyetlerimizi sanal platformda gerçekleştireceğiz” dedi.

FINANSGUNDEM.COM-ANKARA

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, korona virüs salgını sonrasında önem kazanan sanal ticarete ilişkin yaptığı açıklamada, küresel ölçekte iş dünyasının hareket ve temas imkanlarının kısıtlandığına dikkat çekti.

Alınan önlemler kapsamında ticareti geliştirmenin en önemli enstrümanlarından olan ticaret fuarları, ticaret heyetleri, alım heyetleri gibi pek çok organizasyonun ertelendiğini ya da iptal edildiğini anımsatan Pekcan, sürecin sanal ticaret platformları ve dijital pazarlama yöntemlerini ön plana çıkardığını anlattı.

Ticaret Bakanlığının bu gelişmelerin dışında kalmadığını, tüm İhracatçı Birlikleri ile işbirliği içinde Sanal Ticaret Heyeti, e-ticaret, sanal fuar çalışmalarına başladığını belirten Pekcan, şunları kaydetti:

“Bakanlığımızın dijitalleşme çalışmalarına bir yenisini Sanal Ticaret Heyetleri ile ekliyoruz. Salgının ticaretimizin geliştirilmesine engel olmasına izin vermeksizin, hız kesmeden sektörel ticaret heyetlerimizi sanal platformda gerçekleştireceğiz. Bu kapsamda, ilk olarak İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği tarafından 24-28 Mart 2020 tarihleri arasında gerçekleştirilmesi planlanan, ancak salgın nedeniyle ertelenmek zorunda kalınan Yapı Kimyasalları ve Boya Sektörü Kolombiya Sektörel Ticaret Heyetiyle başlayacağız. Söz konusu Sanal Ticaret Heyeti organizasyonu mayıs ayının ilk haftasında Kolombiya ve Latin Amerika ülkelerine yönelik gerçekleştirilecek. Kolombiya ve çevre Latin Amerika ülkelerine yönelik Sanal Ticaret Heyetine ülkemizden 13 firma, Kolombiya’dan 15, çevre ülkelerinden 10 olmak üzere 25 firma katılacak.”

ENGELLERİ KALDIRMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Düzenlenecek olan sanal ticaret heyeti öncesinde katılımcı firmalarla alıcı firmalar arasında oluşturulacak veri tabanı ile alıcı firmaların Türk firmalarının ürünleri hakkında bilgilenmesinin sağlanacağını anlatan Pekcan, web üzerinden online ikili iş görüşmeleri yapılacağını ve bu görüşmelere yerel uzmanlar, tercümanların da katılabileceğini ifade etti.

Pekcan, ayrıca görüşmeler öncesinde, firmaların, yerel uzmanlar ve ticaret müşavirinin, Kolombiya ve çevre ülkeler pazarına ilişkin olarak web tabanlı platform üzerinden düzenleyeceği sanal seminerlere de katılım sağlanabileceğini ifade etti.

Bakan Pekcan, “Böylelikle, ticaret heyetlerinde yapılan tüm faaliyetler tümüyle sanal ortama taşınacak. Söz konusu Sanal Ticaret Heyetinin, Kolombiya ve çevre Latin Amerika ülkeleri ile işbirliğinin geliştirilmesine, Kolombiya ve çevre Latin Amerika ülkelerinde ülkemizin sahip olduğu potansiyelin en etkin şekilde tanıtımı ve sektöre yönelik ticaretimizin artırılmasına son derece önemli katkıları olacak. Sanal Ticaret Heyeti uygulamalarımız diğer sektörler ve ülkeler ile devam edecek” dedi.

Bakanlığın bir sonraki açılımının ise “Sanal Fuarlar” olacağını kaydeden Bakan Pekcan, bu konuda çalışmaların devam ettiğini, en kısa zamanda uygulamaya geçeceğini kaydetti.

Pekcan, Ticaret Bakanlığının bu gibi çalışmalarda öncü rolünü tüm hızıyla sürdürmeye ve ihracatçıların önündeki engelleri kaldırmaya devam edeceğini sözlerine ekledi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)