BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTicaret Bakanlığı'nda 795 sözleşmeli personelin görev yerleri belirlendi----

Ticaret Bakanlığı'nda 795 sözleşmeli personelin görev yerleri belirlendi

Ticaret Bakanlığı'nda 795 sözleşmeli personelin görev yerleri belirlendi
08 Aralık 2021 - 13:17 www.finansgundem.com

Ticaret Bakanlığı'nın sözleşmeli personel alımı kapsamında sözlü sınavı kazanarak, atanmaya hak kazanan 795 kişinin görev yerleri, kura çekimiyle belirlendi.

Ticaret Bakanlığı sözleşmeli personel alımı kapsamında, 23-27 Ağustos'ta yapılan sözlü sınavı kazanan ve atanmaya hak kazanan sözleşmeli muayene memuru adayları ile 11-27 Ekim'de yapılan sözlü sınavı kazanan ve atanmaya hak kazanan sözleşmeli gümrük muhafaza memuru adaylarının görev yapacağı yerlerin tespitine ilişkin kura çekimi yapıldı.

Kura çekimine Ticaret Bakan Yardımcısı Sezai Uçarmak, Ticaret Bakanlığı Personel Genel Müdürü Yahya Baba, Gümrükler Genel Müdürü Mustafa Gümüş ve Gümrükler Muhafaza Genel Müdürü Murat Yaman katıldı. Bakan Yardımcısı Uçarmak, sözleşmeli personele 'hayırlı olsun' dileğinde bulunarak, "Hayatınızın önemli bir dönüm noktasındasınız. Memuriyet iyi hoş; ama gümrük memuriyetinin diğer memuriyetlere göre bazı zorlukları da var. Bazı arkadaşlarımız hayatlarında hiç muhatap olmadıkları, gitmedikleri, görmedikleri yerlerde hayatlarını birkaç yıl sürdürmek zorunda kalacaklar. Bunları gönül huzuru ile kabul edebilmek gerekir, mesleğe başlarken bunlara kendinizi alıştırmanız gerektiğini düşünüyorum. Türkiye doğusu, batısı, kuzeyi, güneyi çok da birbirine benzemeyen bir memleket. Yapmanızı istediğimiz şey şu; kimseye ayrım yapmadan, devletin ve oradaki milletin de hakkını koruyarak bir iş ortaya koymak. Uygulamalarınızda farklı düşünceleriniz de olacak; ama karşınıza gelecek mükellefe göre ayrım yapamazsınız, yapmamanız gerekir. Bu hem yasal hem de vicdani sorumluluğunuz. İstikametinizin doğru olması gerektiğini hatırlatmak isterim. Hepinize hayırlı olmasını dilerim, meslek hayatınız boyunca ayağınıza taş değmesin" dedi.

Bakan Yardımcısı Uçarmak'ın konuşmasının ardından 75 sözleşmeli muayene memuru ve 720 sözleşmeli gümrük muhafaza memurunun atama yapılacak yerlerinin tespitine ilişkin kura çekimine geçildi. Personel Genel Müdürü Yahya Baba ise kura çekimi sonucu ataması yapılan adayların anında görevlerine başlayabileceği bilgisini verdi.

Üniversiteyi birlikte okuyan 2 arkadaş aynı kente atandı

Öte yandan üniversiteyi birlikte okuyarak, 6 yıllık dostluk kuran 2 arkadaş, Edirne'ye atandı. Gümrük muhafaza memuru olan 2 arkadaştan Mehmet Birer, "Çok heyecan vericiydi ama bizim için sonu mutlu biten bir kura çekimi oldu. Edirne gibi güzel bir şehir çıktı. 5-6 yıldır üniversitede beraber olduğum arkadaşımla aynı yerde görev yapacağız. Çok mutluyuz" dedi.

Bakan Koca'dan 40 bin atama açıklaması

 

Ticaret Bakanlığı 70 uzman yardımcısı alacak

 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığından sözleşmeli memur alımı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)