BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTicaret Bakanlığı fahiş fiyat uygulayan firmaları açıkladı----

Ticaret Bakanlığı fahiş fiyat uygulayan firmaları açıkladı

Ticaret Bakanlığı fahiş fiyat uygulayan firmaları açıkladı
02 Nisan 2020 - 17:43 www.finansgundem.com

Ticaret Bakanlığı, Kovid-19 salgını nedeniyle talebi artan ürünlerde fahiş fiyat uygulayan firma isimlerini açıkladı. Haksız fiyata konu olan ürünler arasında maske, dezenfektan, kolonya, ateş ölçer, ıslak mendil ve gıda bulunuyor.

FINANSGUNDEM.COM-ANKARA

Ticaret Bakanlığı, Reklam Kurulunca ceza kesilen, Kovid-19 salgını nedeniyle talebi artan ürünlerde fahiş fiyat uygulayan firma isimlerini açıkladı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Reklam Kurulu’nun Mart ayı içerisinde gerçekleştirilen 294 ve 295 sayılı toplantılarında, 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ve ilgili mevzuata aykırı uygulamaları tespit edilen 198 firma hakkında 10 milyon 90 bin 60 TL idari para cezası uygulanması kararı alındığı anımsatıldı.

1 Nisan 4 2020 tarihi itibariyle 81 Ticaret İl Müdürlüğü ve Bakanlığımız Reklam Kurulu tarafından denetim altına alınan 7 bin 386 firma ile ilgili yasal sürecin devam ettiğinin belirtildiği açıklamada, 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanuna göre aykırı bulunan uygulamaların internet üzerinden gerçekleştirilmesi halinde aykırılığı gerçekleştiren firma hakkında 104 bin 781 TL, diğer satış yerlerinde gerçekleştirilmesi halinde ise 10 bin 475 TL idari para cezası uygulandığı ifade edildi.

Maske, dezenfektan, kolonya

Reklam Kurulunun gerekçeli kararının da yer aldığı açıklamada, haksız fiyata konu olan ürünler arasında maske, dezenfektan, kolonya, ateş ölçer, ıslak mendil ve gıda yer alıyor. Haksız veya fahiş fiyat uygulayan firmaların arasında eczanelerin de yer alması dikkat çekti.

Fahiş fiyat uygulayan firmanın 37 tanesi İstanbul, 23 tanesi Ankara, 16 tanesi Konya, 8 tanesi Kayseri, 4 tanesi de İzmir’de yer alıyor. 

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • halil akdeniz04 Nisan 2020 12:27

    eczaneden tek cerrahi maskeye 5 tl para verdim.  eczacı ben napayım 4 tl den bana gelişi var diyor. maskede öyle kaliteli bir maske değil 1 tl degerindeki maske 5 tl. ceza kessen ne fayda. o cezanın acısını o firma türjiye halkından kesecek. bakanlık olarak cuzi asgeri fiyat belirlenecek o fiyatın üstüne çıkılmayacak. 

  • Nazım ışık04 Nisan 2020 10:20

    Ceza kestiniz ama fiyatlar aynı 20 krş maske 5.5 TL. Bu cezaları 1 hafta sürmez kazanır ceza kesmeniz neyi çözdü halk madur fiyatları kontrol etmiyorsınuz fısrsatçılar kazanıyor vatandaş mağdur işinizi yapamıyorsunuz yoksa maskeler en fazla 50 krş olurdu ceza kesmekle iş bitmiyor duy sesimizi Başkanım

  • suat 02 Nisan 2020 19:05

    hiç bir markette maske satılmıyor, hani yeterli oranda maskemiz vardı ?? nerede bunlar biz neden bulamıyoruz ?? devlet kendi halkını maske bulmasını sağlamıyor fakat diğer ülkelere de maske gönderiyoruz, anlaşılır gibi değil. tüm marketleri gezdim, en basitini bile bulamadım. mecburen internetten sipariş verdim. korona virüs öncesi 20 tl civarında olan maskeye 71 tl ödeme yaptım. İnternette satış yapan tüm firmalar maskeleri en az 3 katı daha pahalı satıyor. Öncelikle maskelerin ve diğer ürünlerin internetten satışına yasak getirilsin, marketlerde satılması sağlansın lütfen.