BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTicaret Bakanı Pekcan açıklamalarda bulundu----

Ticaret Bakanı Pekcan açıklamalarda bulundu

Ticaret Bakanı Pekcan açıklamalarda bulundu
15 Aralık 2020 - 17:40 www.finansgundem.com

Bakan Pekcan: Salgın sebebiyle küresel ekonomide şoklar yaşandı

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Salgın küresel ekonomide hem talep hem arz yönünde şoklar yaşanmıştır. Bu rekabette rekabet otoritelerinin, rekabet halinde olma ve piyasaların olabildiğince etkin işleyişini sağlamak üzere iletişimde

Bakan Pekcan, İstanbul Rekabet Forumu Toplantısı'na, video konferans yöntemiyle katıldı. Programa Bakan Pekcan'ın yanı sıra Rekabet Kurumu Başkanı Birol Küle, Rekabet Kurumu yöneticileri ve çok sayıda akademisyen katıldı. Pekcan, forumun farklı ülkelerdeki rekabet otoriteleri arasında fikir alışverişi bağlantı sağlaması ve iyi uygulama örnekleri paylaşımlarda bulunulması çok faydalı fikir olduğunu belirtti.

Bakan Pekcan, forumun dijitalleşme, iş gücü piyasaları ve Covid-19 salgını rekabet tartışmalarını ele aldığını hatırlatarak, "bugün, uluslararası ekonomi ve ticaret ortamını en önemlilerden birisidir. Tartışmamız ve anlamamız gereken pek çok yeni meseleyi de beraberinde Rekabet Kurumları da, düzenlenmesi ve çözümlenmesi gereken yeni alanlar ile ilgili kalmıştır Bu çerçevede, dijitalleşmenin getirecekleri hakkında değerlendirmelerimize etraflıca devam etmeliyiz "dedi.

"KÜRESEL EKONOMİDE ŞOKLAR YAŞANDI"

 


Bakan Pekcan, forumun başka bir odak noktası olan iş gücü piyasalarında rekabet, büyümenin ve gelir eşitsizliklerinin ele konularının önemine dikkat çekerek kaydetti:

"İşgücü piyasalarında, artan pazar sayfalarında tartışmalar, sadece antitröst, halklarımızın refahı durumunda tartışmalardır. Bu olağanüstü durumda rekabet otoritelerinin, piyasanın olabildiğince etkin işleyişini sağlamak üzere özellikle önemlidir."

Pekcan'dan AB'ye Gümrük Birliği'ni güncelleme çağrısı

 

Bakan Pekcan: Esnafa meşgul etkinlikle sürecek

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)