BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTiankai: Çinli ve ABD'li şirketler, iki ülkenin işbirliğine güç katmalı----

Tiankai: Çinli ve ABD'li şirketler, iki ülkenin işbirliğine güç katmalı

Tiankai: Çinli ve ABD'li şirketler, iki ülkenin işbirliğine güç katmalı
06 Aralık 2019 - 10:33 www.finansgundem.com

Çin'in Washington Büyükelçisi Cui Tiankai, bazı "yıkıcı güçlerin"  ticari sürtüşmeden istifade ettiğini söyleyerek, Çinli ve ABD'li  şirketlere iki ülke arasındaki dostluk ve işbirliğine güç katmaları  çağrısında bulundu.

Cui, ABD-Çin Ticaret Konseyi tarafından önceki gün düzenlenen  akşam yemeğinde yaptığı konuşmada, Çin-ABD ilişkilerinin "kritik bir  kavşak noktasında" bulunduğuna dikkat çekerek, "Devam eden ticari  sürtüşmeden istifade etmeye çalışan yıkıcı güçlere karşı tetikte  olmalıyız" dedi.

İki ülkenin ilişkileri ticari gerginliklerle gölgelense de  anlaşmazlıkların çözülmesi için ortaklaşa çaba gösterdiklerini ifade  eden Cui, eşitlik, karşılıklı fayda ve birbirine saygı temelinde  diyalog kurulduğu takdirde anlaşmazlıkların aşılabileceğine ve  kazan-kazan işbirliği yoluna dönülebileceğine inandıklarını kaydetti.

Cui Tiankai, Çin ve ABD halkları arasında nefretin  kışkırtılmasının önlenmesi ve iki ülkenin dostluk ilişkileri ile  işbirliğine güç katılmasının, Çinli ve ABD'li şirketlerin ortak  sorumluluğu olduğunun altını çizdi. ABD-Çin Ticaret Konseyi Başkanı Craig Allen aynı gün yaptığı  açıklamada, ABD'li işadamlarının, yatırım ve ihracat başta olmak üzere  tüm alanlarda Çin'le işbirliğini yoğunlaştırıp Çinli şirketlerle daha  sağlam ve sağlıklı ilişkiler kurmak istediklerini belirtti.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)