BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaTHY'ye teklif yağıyor!----

THY'ye teklif yağıyor!

THY'ye teklif yağıyor!
02 Ekim 2013 - 08:57 www.finansgundem.com

THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, THY'ye gelen teklifleri ve hedeflerini anlattı

Zorda olan havayolu şirketleri THY’nin kapısını aşındırıyor. THY Yönetim Kurulu Başkanı Topçu “7-8 ülkeden milli havayolunu alın teklifi geldi, kabul etmedik” dedi. Topçu, şirketin kendi içinde büyümeyi hedeflediğini belirtti.
Dünya genelinde zorda olan havayolları, yakaladığı başarısıyla adından sıklıkla söz ettiren Türk Hava Yolları’nın (THY) kapısını çalıyor. THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, 7-8 ülkeden milli havayolunu alın teklifi geldiğini ancak kabul etmediğini söyledi. BloombergHT’nin konuğu olan Topçu, bilet fiyatlarının yerel para nezdinde erimesinden THY’nin etkilendiğini söyledi.
POLONYA'DAN VAZGEÇTİK
Kur hareketlerinden her şirketin etkilendiğini vurgulayan Topçu “Net kârda yüzde 29 azalış var, bunun nedeni dövizin oynaklığı” dedi. Yeni satın almadan ziyade şirketin kendi içinde büyümeyi hedeflediğini belirten Topçu “7-8 ülkeden milli havayolunu alın teklifi geldi, kabul etmedik” diye konuştu. Avrupa Birliği mevzuatından dolayı Polonya hava yollarını almaktan vazgeçtiklerini de dile getiren Topçu “AB içinde bir şirketi almayı ya da ortak olmayı düşünmüyoruz” dedi. Öte yandan THY çalışanları tarafından gerçekleştirilen greve de değinen Topçu “THY’deki grevi yasal kabul ettik. Grev yasal olmasaydı iş akitlerini iptal etmemiz gerekirdi. THY’de grev küçük bir çalışan grubu tarafından sürdürülüyor” dedi. Dinlenme sürelerini 24 saate indirdiklerini kaydeden Topçu, ideolojik sendikacılık yapıldığını ve gösteri yapanların THY çalışanlarıyla alakasının olmadığını dile getirdi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)