BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisTHY'ye gümrük muafiyeti geliyor----

THY'ye gümrük muafiyeti geliyor

THY'ye gümrük muafiyeti geliyor
08 Mart 2013 - 07:35 www.finansgundem.com

Türk Hava Yolları uçak alımlarında gümrük vergisi ödemeyecek

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, Gümrük Kanunu ve Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Öngören Kanun Tasarısı üzerinde görüşmeler devam ediyor.
Görüşmelerde, AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç’in, THY’nin uçak alımında gümrük vergisinde muaf tutulmasına ilişkin madde ihdası önergesi ele alındı.
Bilgiç, THY’nin 10 yıllık süre için Airbus ve Boeing marka uçak kiraladığını, bu sürenin dolmasının ardından uçakların iade edilmesi halinde zarar edeceğini, bu nedenle THY’nin sözkonusu uçakları satın alma yoluna gittiğini ifade etti.
‘Gümrük Birliği’ne aykırı’
Bilgiç, 2010 yılına kadar uçak alımlarında yüzde sıfır gümrük vergisi uygulandığını ancak 2010 tarihinden sonra bu markalardan biri için gümrük vergisi uygulanmaya başlandığını söyledi. Bunun haksız rekabete neden olduğunu kaydeden Bilgiç, önergeyi bu nedenle hazırladıklarını belirtti. THY temsilcileri, THY’nin 227 uçağı bulunduğunu, bunun yarısının Airbus yarısının Boeing olduğunu, uçak sayısının 370’e çıkarılmasının planlandığını anlattı.
CHP İstanbul Milletvekili Müslim Sarı, “Burada, gümrük birliği dışındaki bir ülkenin firmasını, gümrük birliği içinde bulunan ülkenin firmasına eşitliyoruz. O zaman gümrük birliğinin mantığı nerede kaldı? Bunun yanında, THY’ye bu imkanı sağlayarak bir kamu gelirinden de mahrum kalıyoruz. Ne kadar bir vergi gelirinden vazgeçtiğimizi bilmiyoruz” dedi. Yapılan oylamada, tasarıya eklenen madde kabul edildi.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Furkan08 Mart 2013 10:20

    THY için herşey yaparsınız nede olsa sizin adamınız ve sizin fikrinizden vergi halktan almayın zenginlerden alın sadece bunuda önermlisin sayın halkın vekili