BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiTHY'den 'kırmızı' açıklama----

THY'den 'kırmızı' açıklama

THY'den 'kırmızı' açıklama
30 Nisan 2013 - 17:29 www.finansgundem.com

İki gündür Türkiye'nin gündemine oturan ruj yasağıyla ilgili THY'den açıklama geldi

Türk Hava Yolları (THY) tarafından, mevcut üniformalarda yer almayan kırmızı ve pembe renkte oje ve rujun görselliği bozduğu açıklaması yapıldı. Uluslararası diğer havayolu şirketlerinde de benzer uygulamaların yaygın olduğunu belirten THY yetkilileri, "Bu uygulamalar yönetim tasarrufu değil, tersine uçuş emniyeti ve müşteri memnuniyeti kapsamında marka algısının güçlendirilmesi ve görsel bütünlüğün sağlanması için, ilgili birimlerin yaptıkları çalışmaların sonucunda alınan kararlardır." denildi.
Son dönemde kabin memurlarına yönelik 'kırmızı ruj' uygulamasıyla ilgili THY yetkililerinden açıklama geldi. THY'nin yerel kültüründen aldığı konukseverlik ve sıcaklığı, yenilikçi yaklaşımlarla birleştiren bir havayolu olduğunun belirtildiği açıklamada, son yıllarda uluslararası alanda elde edilen başarının ve müşteri memnuniyetinin arkasında bu yenilikçi anlayışın önemli payı olduğu da vurgulandı.
KIRMIZI VE PEMBE OJE DE GÖRSELİ BOZUYOR
Hizmet sektöründe çalışan personelin sade, bakımlı ve pastel tonlarda makyaj yapması tercih edildiğinin hatırlatıldığı açıklamada, "Ortaklığımızın mevcut üniformasında yer almayan kırmızı, koyu pembe vb. renkte oje ve ruj da görsel bütünlüğü bozmaktadır. Kabin ekiplerinin yolcuya servis esnasında en çok göz önünde olan ellerinin ve yüzlerinin görünümü ayrı bir önem taşıdığı gibi doğal bir görüntünün iletişimde daha ılımlı ve ulaşılabilir bir etki yarattığı da tecrübe edilmiştir." ifadelerine yer verildi.
Uygulamanın yönetimin tasarrufunda olmadığı belirten THY yetkilileri, "Uçuş emniyeti ve müşteri memnuniyeti kapsamında marka algısının güçlendirilmesi ve görsel bütünlüğün sağlanması için ilgili birimlerin yaptıkları çalışmaların sonucunda alınan kararlardır. Kamuoyunun bildiği uluslararası diğer havayolu şirketlerinde de benzer uygulamalar yaygındır. Ayrıca kabin memurlarının uçuş emniyetiyle ilgili durumlar da düşünülerek taktığı aksesuar, saat vb takıları da kendi emniyetleri için kurallara bağlanmıştır. Kabin memurlarının saçlarının derli toplu ve bakımlı olması ise hem ikram sunumu esnasında hijyeni sağlamakta hem de yangın gibi acil bir durumda kullanması gereken duman başlığını saçların dışarıda kalmayacak şekilde takılıp, hızlı müdahale edebilmesi içindir." dedi.
Eleştirilerin yapıcı olması kaydıyla kabul edilebileceğinin belirtildiği açıklamada şöyle devam etti: "Ancak yapılan uygulamaya ilişkin bazı siyasilerin tamamen önyargılarla ve galiz ifadelerle yaptıkları değerlendirmeler kabul edilemez. Bazı siyasilerin Türk Hava Yolları faaliyetlerini bir muhalefet alanı olarak görüp şirketin iç işlerine karışmaları açık bir sorumsuzluk örneğidir. Bu konuda kanuni haklarımızı saklı tutuyoruz. Son günlerde gündeme gelen ve içerikten bağımsız olarak "yasak" kavramı ile yansıtılan durumların şirketimizin süreçlerinden habersiz olunmasından kaynaklandığını ümit etmek istiyoruz."
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)