BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara Piyasa'THY'de halka arz yok'----

'THY'de halka arz yok'

'THY'de halka arz yok'
12 Ocak 2014 - 13:05 www.finansgundem.com

Maliye Bakanı Şimşek, "THY oldukça başarılı ve bayrak taşıyıcı bir şirket. THY'nin halka arzı şu an gündemde değil" dedi

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 2014 yılı için gerekli tüm tedbirleri aldıklarını, vergi artışı konusunda şu anda ilave bir tedbirin gündemde olmadığını bildirdi. Bakan Şimşek, Ankara'ya gitmek üzere geldiği Antalya Havalimanı'nda basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

"THY'NİN ÖZELLEŞTİRİLMESİ GÜNDEMDE DEĞİL"

Bir gazetecinin "THY özelleştirmesi gündemde mi?" şeklindeki sorusu üzerine Şimşek, THY'nin halka arzının şu anda gündemde olmadığını bildirdi. Şimşek, "THY oldukça başarılı ve bayrak taşıyıcı bir şirket. THY'nin halka arzı şu an gündemde değil. Geleceği son derece parlak bir şirket, onun için halka arzını düşünmüyoruz" dedi. Bu yıl yeni vergi artışlarının olup olmayacağı yönündeki soruyu Şimşek, "2014 için gerekli tüm tedbirleri aldık, dolayısıyla ilave bir tedbir şu anda gündemde değil" şeklinde cevapladı. Şimşek, "İthalatı düşürmeye yönelik bir takım tedbirler aldık. Özellikle otomotiv için konuşuyorum ve cep telefonlarına yönelik olarak attığımız adım. Dolayısıyla biz gerekli tedbirleri aldık" diye konuştu. Bakan Mehmet Şimşek, bir soru üzerine, hurda yasasıyla ilgili ilave bir çalışma olmadığını kaydetti.

TÜRKİYE'NİN İSTİKRARI HEDEF ALINDI

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Antalya'da partisinin İl Kadın Kolları Başkanlığınca Erdem Bayazıt Kültür Merkezi’nde düzenlenen değerlendirme de programında konuştu. Türkiye'nin bölgesinde ve dünyada ekonomik aktör olma yolunda mesafe katettiğine değinen Şimşek, bu gelişmelerin dünyanın dikkatini çektiğini kaydetti.

RAHATSIZ OLANLAR VAR

İlerlemeden rahatsız olanların Türkiye'yi birtakım olayların içine sürüklemeye çalıştığına işaret eden Şimşek, Gezi olaylarının altında çok büyük projeler olduğunu dile getirdi. Şimşek, 30 milyon yolcu kapasiteli İstanbul Atatürk Havalimanı'nın 50 milyon kişi tarafından kullandığını, kapasitenin yetersiz hale geldiğini ifade etti. Şimşek, hükümet olarak üçüncü havalimanı için adım attıklarını ancak son soruşturmada değişik gerekçelerle projede yer alan iş adamlarına yönelik tedbir kararı alındığını hatırlattı. Tedbir kararları kaldırılmadığı takdirde havalimanı inşaatının tehlikeye gireceğine, krediye erişim için bu tür davaların önemli engeller oluşturduğuna işaret eden Şimşek, şöyle konuştu: "Aslında yüzeyin altına indiğiniz zaman, komplo teorilerine inanmasanız da Türkiye'nin istikrarının, ekonomisinin önemli ölçüde hedef alındığını, hedefin aslında bu olduğunu görmek mümkün. Türkiye, gerçekten AK Parti hükümetleriyle, sizlerin sahadaki çalışmalarıyla geleceğe ilişkin çok iddialı bir konuma geldi. 2002'de Türkiye, topladığı vergi gelirlerinin yüzde 86'sını borcun faizine ödüyordu. Düşünün, bütün çalışanlardan, şirketlerden, tüketenlerden 70 milyon vatandaştan toplanan vergilerin yüzde 86'sı iç ve dış borcun faizine gidiyordu, altyapıya, sağlığa, eğitime bir şey kalmıyordu. Ülke uçurumun eşiğindeydi, fiili durum böyleydi."

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)