BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTHY'de çılgın hedef!----

THY'de çılgın hedef!

THY'de çılgın hedef!
23 Aralık 2014 - 20:51 www.finansgundem.com

THY Genel Müdürü Temel Kotil, 2023'te 24 milyar dolar ciro hedeflediklerini belirterek, "Bu yıl 11,4 milyar dolar ciro yapıyoruz." dedi.

Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil, 2023'te 24 milyar dolar ciro hedeflediklerini belirterek, "Bu yıl 11,4 milyar dolar ciro yapıyoruz. 1,8'den başladık şimdiye kadar 11,4'e geldi" dedi.

Kotil, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansının (DOKA) Novoteldeki Kalkınma Kurulu Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Doğu Karadeniz'deki turizmin önemine işaret ederek bölge illerinin el ele vermesi halinde turizmde çok iyi mesafe katedilebileceğini belirtti. 

Özellikle Arap turistlerin Doğu Karadeniz'in yeşil doğasına, denizine bayıldığını, yöreyi çok sevdiğini ve deniz gören daireler satın aldığını, THY olarak da buna şahit olduklarını anlatan Kotil, "Bu durum Doğu Karadeniz için acayip bir fırsat. Bu kişilerde de acayip para var. Çok da iyi insanlar. Buranın mütevazı hayatına da bayılıyorlar. Bu kişiler yemek yerken etrafın sakin olmasını istiyorlar" diye konuştu. 

Kotil, Arapların, özellikle Körfez ülkelerinden gelenlerin Doğu Karadeniz'i çok sevdiğini ifade ederek, şunları söyledi: 

"Eğer öndeki engelleri biraz daha kalksa biraz daha fazla proje geliştirilse Araplar İngiltere'ye falan gitmezler. Alpler'e de gitmezler. Çünkü buradaki tereyağı ve süt oradan daha güzel. Burası içinde yaşarken belki fark edilmiyor ama gerçekten cennet. Kış turizminde Kaçkarlar'a gidip acayip para harcıyorlar. Dolayısıyla çok proje yapalım. Doğu Karadeniz'in paraya ihtiyacı var. Buraya paranın girmesi gerekiyor, paranın en kolay gireceği alanda turizm. Karadeniz'in turizmde sunacağı çok şey var."

Dünyada havacılığın geliştiğini, dünyanın ekseninin doğuya doğru kaydığını bunun da Doğu Karadeniz için pozitif anlam ifade ettiğini dile getiren Kotil, "Havacılık çok büyüyor, Türkiye'de de çok daha büyüyecek gözüküyor onun için Doğu Karadeniz'de yatırım yapmak isteyenler otel yapsın biz onlara yolcu getireceğiz. Ne kadar çok seyahat varsa orası o kadar canlı oluyor" değerlendirmesinde bulundu.

Kotil, Doğu Karadeniz'in turizm açısından gelişmesi için turizmde çok önemli yere sahip olan İstanbul ile işbirliği gerektiğini çünkü Uzakdoğu ülkelerinden ve Kore'den gelenlerin önce İstanbul'a uğradığını oradan Nevşehir, Atina ve Kahire'ye geçtiğini bildirerek Doğu Karadeniz'in de bu turizm pastasından pay alabileceğine dikkati çekti.

Riyad'dan Trabzon'a tarifeli uçak seferi için izin alınamadı
Riyad'dan Trabzon'a tarifeli sefer yapmak istediklerini ancak Suud sivil havacılık makamlarının izin vermemesi sebebiyle bu uçuşu yapamadıklarını anlatan Temel Kotil, bu konuda yöredeki yetkililerin de kendilerine yardımcı olmasını istedi.

Kotil, çok hızla gelişen havacılığında etkisi ile İstanbul'a 2013 yılında 3 milyondan fazla turist geldiğini ancak bu rakamın bu yıl 12 milyon turist sayısına, 2023 yılında ise 30 milyon turiste ulaşacağını belirterek, "Bu çok iyi bir şey. insanlar geldiklerinde kültürümüzü de öğreniyorlar" ifadesini kullandı.

Din turizmi sektörüne yatırım yapmanın da önemli olduğuna dikkati çeken Kotil,  "Yeni İstanbul Havaalanı 2020 yılında dünyanın 4. büyük havaalanı oluyor. En büyük havaalanı olan Atlanta büyüklüğünü kaybediyor. En büyük Pekin Havaalanı oluyor, ikinci Cakarta üçüncü Dubai oluyor ama biz üçüncü havaalanı olmak için çalışacağız. Havacılıkta çok iyi şeyler yapılıyor" diye konuştu.

THY'nin yolcu sayısının 6 kat büyüdüğünü söyleyen Kotil, "THY iyi gidiyor, transit yolcumuz çok iyi geliyor, çok yere uçuyoruz, dünyada en çok ülkeye en çok şehre uçan hava yoluyuz" dedi.

Afrika'yı ve Ortadoğu'yu dünyaya en iyi bağlayan havayolunun THY olduğunu söyleyen Kotil, Türkiye'de iç hat yolcu sayısının son 12 yılda 10 kat arttığını ifade etti.

"Bu yıl 11,4 milyar dolar ciro yapıyoruz"
THY'nin büyüdüğünü aktaran THY Genel Müdürü Temel Kotil, şunları kaydetti:

"Biz iyi büyüyoruz. Bize güvenerek yatırım yapabilirsiniz. Şu anda 245 uçak teslimat bekliyor. Gelecek yıl inşallah 300 uçak olacak. Yani 300 uçak daha geliyor. Dünyanın en büyük ilk 5 havayolu arasına gereceğiz. Kargoda da iyiyiz. Bilet fiyatlarımız düşük ama iyi kar ediyoruz. İstanbul çok güzel bir yerde, Türkiye bir aks üzerine oturuyor onun için çok yolcu alıyoruz. Yeni yapılacak İstanbul Havaalanı'nın 150 milyon yolcu kapasitesi var, bizim tahminiz 200 milyonu geçecek. Bu Türkiye'nin dev projesi hepimiz destekliyoruz. İstanbul üzerinden Türkiye dünyada en çok turist alan, en çok bağlantı veren, en çok kabul gören ülke oluyor." 

THY'nin 2023'te 120 milyon yolcu taşıma kapasitesine ulaşacağını da anlatan Kotil, "2023'te 24 milyar dolar ciro hedefliyoruz. Bu yıl 11,4 milyar dolar ciro yapıyoruz. 1,8'den başladık şimdiye kadar 11,4'e geldi. İnşallah aynı bereket Doğu Karadeniz'in turizminde de gerçekleşir" değerlendirmesini yaptı.

Toplantıya, Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, DOKA Kalkınma Kurulu Başkanı Zeyyat Kafkas, DOKA Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Suat Hacısalihoğlu ve çeşitli kurumların yöneticileri katıldı.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)