BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTHY dur, durak tanımıyor----

THY dur, durak tanımıyor

THY dur, durak tanımıyor
21 Mayıs 2016 - 05:11 www.finansgundem.com

Hazirandaki Slovakya uçuşu ile Avrupa'da teker koymadığı ülke kalmayacak olan THY, Atlanta direkt seferleriyle ABD'de 9 noktaya ulaştı. Ekimde ise Maldivler ve Morityus'un ardından Seyşellere uçuş var

THY, ABD'deki direkt uçuş yaptığı şehir sayısını Atlanta ile dokuza çıkardı. Atlanta'ya gerçekleştirilen ilk uçuş nedeniyle tören düzenlendi. Serkan Arman, Milliyet'teki haberinde THY Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Olmuştur'un açıklamalarına yer verdi. İşte o haber:

Dünyada rekor sayıda ülkeye (tam 113 tane) uçan Türk Hava Yolları (THY) hız kesmiyor...

Haziranda açacağı Slovakya hattıyla Avrupa’da uçulmadık nokta bırakmayacak olan THY, 27 Haziran’da Vietnam’ın Hannoi şehrine, ekimde Seyşeller’e, Mart 2017’de ise Bali’ye uçmaya başlıyor.

Büyümenin merkezine transit yolcuyu alan THY 2016’da başta ABD pazarı olmak üzere uçuş noktalarında frekans artırarak büyümeyi hedefliyor.

THY’nin ABD’deki 9’uncu uçuş noktası olan Atlanta hattının açılışında bir araya geldiğimiz Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Olmuştur, “Bu hattı 2010 yılından beri planlıyorduk. Coca - Cola ve IBM gibi birçok uluslararası şirketin merkezi Atlanta’da. Kargo anlamında da beklentimiz yüksek” dedi.

Geçen yıl açılan Miami ve San Francisco hatlarının bir yılını doldurmadan yüzde 30 büyüme yakaladığını anlatan Olmuştur, şunları söyledi:

“ABD’de bu yıl yeni hat açmaktan ziyade uçuş sayısını artırarak büyümeyi planlıyoruz. Temmuzda 7 sefer olan Los Angeles uçuşu 11 sefere çıkacak. Temmuzdan itibaren Washington’a da ilave kapasite gelecek ve haftada 18 sefere çıkacağız. 2017 yaz tarifesinde de San Francisco’yu artırma düşüncemiz var. Haftada 10 - 11 sefer sayısına çıkmayı düşünüyoruz.”

Transit ağı kurdu

Olmuştur, Atlanta seferleri için şimdiden 54 binden fazla yolcunun rezervasyon yaptırdığını belirterek, “Atlanta bize başta Hindistan olmak üzere İtalya, Almanya, Beyrut ve Tel Aviv’e gitmek isteyen etnik yolcu pastasından pay sağlayacak” dedi.

Kısa bir süre önce Panama ve Bogota’ya da uçmaya başladıklarını hatırlatan Olmuştur, yeni hat açılışları hakkında şu bilgileri verdi:

“Haziranda Slovakya’da Kösice’yi açacağız. Böylece Avrupa’da uçmadığımız nokta kalmayacak. 27 Haziran’da Vietnam’da ikinci noktamız olan Hannoi gelecek. Hannoi için şimdiden 22 bin rezervasyon aldık. 31 Ekim’de Seyşeller geliyor. Seyşeller bizim üçüncü deniz, kum, güneş hattımız. Hiç tanıtmadan 2500 rezervasyon aldık. Hat açarken dıştan dışa transfer yolcu sayısını artıracak bir strateji izliyoruz. Seyşeller hattının bir özelliği Avrupa’dan tarifeli uçan bir havayolunun olmaması. Biz Avrupa’da çok güçlü bir uçuş ağına sahibiz. Seyşeller’in yüzde 50 - 60 pazarı da Avrupa çıkışlı yolcu. 2017’de ise Bali’ye uçmaya başlıyoruz. Bu Endonezya’daki ikinci hattımız, Avustralya’ya en yakın noktamız.”

Bu yılın ilk 4 ayında dıştan dışa yolcu sayısını yüzde 21 artıran şirket, 2002’de 1 milyon olan transit yolcu sayısını 2015’te 15 milyona çıkardı. ABD hatlarının toplam cirosu 1.5 milyar dolar civarında. Bu da şirketin toplam cirosunun yüzde 10 - 11’ine denk geliyor.

1978’den beri bekliyordum

THY’nin Atlanta’ya ilk uçuşu için düzenlenen davete katılan Coca - Cola CEO’su Muhtar Kent, Atlanta uçuşunu 1978’den bu yana beklediğini söyledi. 1978 yılında bir gazete ilanı üzerine başvurduğu Coca--Cola’nın yönetiminde en yüksek noktaya çıkan Kent, “Yıllardır ‘bu uçuş ne zaman olacak’ diye gün sayıyorduk.

Şimdi Atlanta’da 3 tane kırmızı - beyaz oldu. Türk bayrağı, Coca Cola ve THY” dedi. Kent, Atlanta’nın ‘4C’si ile meşhur olduğunu belirterek, bunları Coca - Cola, CNN televizyonu, eski ABD Başkanı Jimmy Carter ve ABD’nin kamu sağlığı kurumu CDC (Centers for Disease Control and Prevention) olarak saydı.

Çince bilen hostes

THY Arapça, Çince ve Fransızca bilen kabin memurları alınması için çalışma yapıyor. İlk tercih, bu dilleri konuşabilen Türk kabin memurları olacak. Euro 2016 için hazırlıklarını sürdüren THY Fransa’da Türk milli takımı taraftarlarına özel fanzone alanları oluşturacak.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)