BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaThomsen: Türkiye için sıkı para politikası kritik önemde----

Thomsen: Türkiye için sıkı para politikası kritik önemde

Thomsen: Türkiye için sıkı para politikası kritik önemde
12 Nisan 2019 - 17:32 www.finansgundem.com

Uluslararası Para Fonu Avrupa Departmanı Direktörü Thomsen, Türkiye için sıkı para politikasının kritik önemde olduğunu belirtti

Uluslararası Para Fonu (IMF) Avrupa Departmanı Direktörü Poul Thomsen, Türkiye için sıkı para politikasının ve enflasyon beklentilerini yeniden kontrol altına almanın kritik önemde olduğunu belirtti.

Thomsen, Washington'daki değerlendirmesinde "Almanya gibi mali alanı bulunan ülkeler için harcamalarını artırması olanağı görüyoruz." dedi ve ekonomik yavaşlamanın özellikle Almanya ve İtalya için dile getirildiğine dikkat çekti.

Almanya'nın 2019 bütçesinin dikkate değer olduğunun altını çizen Thomsen, buna karşın ülkenin mali alanı göz önünde bulundurulduğunda yıllar boyunca daha sürdürülebilir reformların olabileceğini ifade etti. Thomsen, Daha fazlasını ve sürekliliğini görmeliyiz." dedi.

İtalya'nın mevcut mücadelesinin yüksek borcu azaltmak olduğunu söyleyen IMF yetkilisi ülkenin tahsili gecikmiş alacaklar konusunda ilerleme kaydettiğini ekledi.

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)