BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemThodex’in firari CEO’sundan şikayetçilere 2 milyon TL----

Thodex’in firari CEO’sundan şikayetçilere 2 milyon TL

Thodex’in firari CEO’sundan şikayetçilere 2 milyon TL
14 Mart 2022 - 11:57 www.finansgundem.com

Kripto para borsası Thodex üzerinden binlerce insanı mağdur edip kayıplara karışan Faruk Fatih Özer'in, şikayetlerini geri çekmesi karşılığında sekiz müştekiye toplamda 2 milyon lira gönderdiği iddia edildi.

Thodex isimli kripto para borsasında binlerce kişinin dolandırıldığı iddiasına ilişkin yürütülen soruşturma devam ediyor.

Thodex şirketinin sahibi firari Faruk Fatih Özer'in ailesinin avukatı Sevgi Erarslan, kripto para borsası Thodex soruşturması kapsamında tespit edilen mağdurlardan 373'ünün zararlarının giderildiğini söyledi.

Özer ailesinin avukatı Sevgi Erarslan, savcılığa gelerek bir kısım mağdurların zararlarının giderildiğine ilişkin dilekçe verdi.

Basın mensuplarına açıklama yapan avukat Erarslan, Thodex soruşturması kapsamında bazı müvekkillerinin şüpheli olarak yer aldığını söyledi.

Soruşturmaya iliştin MASAK raporlarının dosyaya geldiğini belirten Erarslan, "Bu raporlar kapsamında da zararları gidermeye başladık. Biliyorsunuz ki kripto piyasası risk piyasasıdır ve risk piyasasında da bir hacklenme durumu söz konusu olduğunda sistemin kapatılması olağandır. Bu kapsamda müvekkil bunu yapmak durumunda kalmıştır. Dolayısıyla ortada dolandırıcılığın varlığını gerektirir bir durum bulunmamaktadır." ifadelerini kullandı.

Zararı büyük olan mağdurlar şikayetinden vazgeçti

MASAK raporunun gelmesinin ardından yaklaşık bir hafta içinde 373 mağdurun zararlarını giderdiklerini anlatan Erarslan, bunların arasında zararı büyük olan mağdurların şikayetinden vazgeçtiğini söyledi.

Mağdurların zararlarının giderilmesine devam edileceğini dile getiren Erarslan, "Paylaşacağımız mail adresine zararları olan, mağdur olduğunu beyan eden kişilerin kimlik bilgilerini ve zarar bedellerini bildirmelerini istiyoruz. Bu bilgilendirmeleri de avukatları vasıtasıyla yapmalarını tercih ederiz. Çünkü savcılık çok titiz bir soruşturma gerçekleştirdi. 1-2 hafta içerisinde bütün mağdurların zararını gidermek istiyoruz." diye konuştu.

Erarslan, zararları giderirken önceliğin yüksek meblağlı olanlara verileceğini belirterek, iddianame düzenlenene kadar öncelik sırasına göre zararların giderilmeye çalışılacağını kaydetti.

Avukat Sevgi Erarslan, Thodex mağduru olanların "[email protected]" mail adresinden kendilerine ulaşarak zararlarını bildirmesini istedi.

Thodex vurgununda ilk tutuklama

 

Thodex reklamında oynayan ünlülere suç duyurusu

 

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Numan Ünalmış emekli ogretmen15 Mart 2022 02:52

    Thodex hırsızı dediğiniz bile borsadaki hırsızlardan iyi çıktı hirsizinda merhametli oluyormus demekki borçlarını ödemiş ya bizim borsa dolandırıcılarına ne demeli geçmişten bu güne sun elektronik goldas eğeler ve SPK hyeliler memsa bunlarda ne vicdan ne merhamet var ulutaslar 20 küsur yıldır hem devletin bankasını hem yatırımcısını calistirmadiklari üç sirketle soydular SPK da bunca yıl seyretti ey adalet nerdesin!

  • baran14 Mart 2022 18:15

    Hangi akılla bu ergene güvenmişler?  Anlamak mümkün değil.  

  • Sai14 Mart 2022 12:54

    4 bin lirada bana var, gerçi o dönem 4 bin iyi paraydı şimdi hesabı bulup yazmaya üşenirim bunun için.

  • Şk14 Mart 2022 12:44

    Thodex hırsızı deseydiniz daha iyiydi

  • Şhn klç14 Mart 2022 12:43

    Ben icraya vermiştim hala tık yok

  • mesut kaya14 Mart 2022 12:19

    Tüm mağdur ettiği kişilere zararlarını ödeyecekmi. yoksa bir kaç kişiye mi. dava açanlara mı ödeme yapıyor sadece, şikayetçi olanlarada ödeme ödeme yapacak mı. Mağdurların hepsine ödeme yapılana kadar devlet peşini bırakmamalı bu dolandırıcının.