BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemThodex mağdurundan alacak davası ve tedbir talebi----

Thodex mağdurundan alacak davası ve tedbir talebi

Thodex mağdurundan alacak davası ve tedbir talebi
09 Mayıs 2021 - 13:30 www.finansgundem.com

Kripto para borsası Thodex tarafından dolandırılarak mağdur olduğunu belirten bir vatandaş mahkemeye başvurdu. Dava dilekçesinde belirsiz alacakları kapsamında şimdilik bin TL ödenmesi ve Thodex’in mal varlığına ihtiyati tedbir konulması talep edildi

Kripto para borsası Thodex tarafından dolandırılarak, mağdur edildiğini iddia eden Ö.İ. isimli vatandaş, Anadolu Asliye Hukuk Mahkemesi'ne başvurdu. Anadolu Asliye Hukuk Mahkemesi'ne avukat Sinan Keskin aracılığıyla sunulan dava dilekçesinde, Ö.İ.'nin Thodex'in internet sitesi üzerinden 15,364 Ethereum cinsinde kripto para satın aldığı ve satın aldığı kripto paraların o anki piyasa değeri üzerinden davalı şirketin banka hesabına yatırdığı anlatıldı.

“MÜVEKKİLİMİN İŞLEM YAPMASI ENGELLENDİ”
Şirket yetkilisi Faruk Fatih Özer'in binlerce kişiden aldığı paraları uhdesine geçirerek yurtdışına kaçtığının kaydedildiği dilekçede, Thodex'in internet sitesi kapatıldığı ve müvekkilinin işlem yapmasının engellediği aktarıldı. Dilekçede, Ö.İ'nin kripto paraların tutulduğu sanal cüzdanına da ulaşamadığı ve maddi zarara uğratıldığı kaydedildi.

Sunulan dilekçede, “Müvekkil, davalı şirketten geçtiğimiz bir yıl içerisinde kripto para satın almış olup, tam olarak hangi tarihte aldığını ve hangi banka üzerinden ödeme yaptığını hatırlayamamaktadır” ifadelerine yer verildi.

Dilekçede, ivedilikle davalı şirketin tespit edilecek her türlü taşınır ve taşınmaz malvarlığı ile alacak haklarına ve Banka hesaplarına tedbir konularak üçüncü kişilere devrinin önlenmesi talep edildi.

TEDBİR TALEBİ
Ö.İ.'nin 15,364 Ethereum kripto para satın aldığı ancak kripto para birimlerinin piyasa değerlerinin anlık olarak değişkenlik göstermesi nedeniyle satın aldığı kripto paranın şu anki Türk Lirası karşılığının hesaplanabilmesinin mümkün olmadığının belirtildiği dilekçede, Thodex aleyhine belirsiz alacakları kapsamında şimdilik bin TL ödenmesi ve şirketin tespit edilecek malvarlığına tedbir konulmasına karar verilmesi talep edildi.

THODEX'İN HESAPLARININ MEVDUAT BİLGİLERİ İSTENDİ
Mahkeme hazırladığı tensip tutanağında, Türkiye Bankalar Birliğine müzekkere yazılarak, davalı şirket olan Thodex'in tüm hesaplarının mevduat bilgilerinin gönderilmesinin istenmesine karar verdi. Mahkeme ön inceleme duruşması için tarih verdi.
(Sevgim Begüm Yavuz /Sözcü)

Kripto para borsalarında yatırım rehberi

Thodex skandalında mafya şüphesi!

Thodex vurgununda yeni gözaltılar

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)