BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaKripto ParalarThodex davasında 'kripto Fatih' için flaş karar----

Thodex davasında 'kripto Fatih' için flaş karar

Thodex davasında 'kripto Fatih' için flaş karar
22 Mayıs 2022 - 08:35 www.finansgundem.com

Thodex şirketi ile kripto para dolandırıcılığı yaparak 356 milyonluk vurgundan sonra sırra kadem basan Faruk Fatih Özer hakkında "Vergi Usul Kanunu'na muhalefet" suçundan açılan yeni davada mahkeme ilk kararını verdi.

40 bin 540 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan Faruk Fatih Özer'in Vergi Denetim Kurulu'na istediği evrakları teslim etmediği ve yıllar önce vergi kaçırmaya başladığı belirlendi.

Sabah'tan Arzu Kaya'nın aktardığına göre "Örgüt kurma ve yönetme", "Suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama" ve "Nitelikli dolandırıcılık" suçlarından yargılanan Özer hakkında ikinci bir dava açıldı.

Avukatlar beraat istedi, mahkeme yakalama kararı çıkardı

İstanbul Anadolu Asliye Ceza Mahkemesi'nde 3 yıla kadar hapsi istenen firari Özer'in yokluğunda yapılan yargılamaya avukatları katıldı. Avukatlar sanığın beraatını talep ederek, "Müvekkilimiz şuan yurt dışındadır. Kırmızı bülten ile aranıyor. 2017 yılında şirket kurulmuş, 2021 yılında re'sen terk edilmiştir. Vergi Denetim Kurulu'nun istediği evraklara ilişkin gönderdiği tebligat 2021 yılında terkten sonra kayyum ile yönetilmekteyken yapılmıştır. Dolayısıyla mücbir sebep hali mevcuttur. Derhal beraat kararı verilebilir. Sanık savunmasına ihtiyaç yok" açıklamasını yaptı.

Mahkeme, Faruk Fatih Özer'in dinlenmesine yönelik işlemlerin olumsuz neticelendiğinin altını çizerek hakkında yakalama kararı çıkarılmasına karar verdi.

Thodex davasında ara karar

Thodex davası başladı

Thodex vurgununda yeni gelişme

İddianamede Thodex’in örgüt şeması ortaya çıktı

THODEX vurgununda planlı ve hileli eylemler

Thodex vurgunu: İşte firari Fatih Özer için istenen ceza!
 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)