BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaAraştırma The Economist patronlara fena yüklendi----

The Economist patronlara fena yüklendi

 The Economist patronlara fena yüklendi
27 Aralık 2019 - 17:46 www.finansgundem.com

Ünlü ekonomi dergisi 2020 projeksiyonu içinde, çevreci politikalardan ikiyüzlülüğe patronları mercek altına aldı.

FİNANSGÜNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

“2008 krizinden sonra şirketlerin tarafız olması iyice zorlaştı”. The Economist haberi bu girişle veriyor. Dergiye göre bazı patronlar iklim değişikliği gibi konulara yönelirken bazıları vatanseverlik gibi konulara yöneliyor.

ÜNLÜ CEO’DAN HİSSEDARLARA MEKTUP

Yatırım bankası JPMorgan Chase CEO’su Jamie Dimon’u, ‘ülkenin size ihtiyacı var’ diyerek hissedarlarına yolladığı 50 sayfalık mektubu habere taşıyan dergi, “Patronlar karbon emisyonu konusunda da tarafsızlığını bozmuş durumdalar” dedi.

ÇEVRE’NİN KREDİSİNİ GÖRÜNCE YÖN DEĞİŞTİRDİLER

Haberde iş dünyasının genellikle pragmatist ve çıkarcı hareket ettiği, ancak günümüzde çevreci politikaların halk karşısında kredisinin yüksek olmasından dolayı buraya yöneldiklerini belirtildi. Verilere göre şu anda çevreci politikalar benimseyen patronların şirketleri aynı zamanda emisyon değerleri düşük olan şirketleri de oluşturmakta.

İKİYÜZLÜLÜK SKANDALLARI

Haberde patronların çevreci konulardaki iki yüzlülüğünün “Nike’ın doping skandalı”nda ya da “Facebook skandalı”nda görüleceği de belirtildi. 

İŞÇİ ÇIKARMALAR KAPIDA

Patronların tutumunda ikinci olarak işçi çıkarmaya işaret edilen haberde, “Gelecek sene resesyon olasılığı, işten çıkarmaları da beraberinde getirecek” dendi. 2019’da General Motors’un fabrika kapatması sonucunda işten çıkarmaları 50 bin katılımla grevle sonuçlanmıştı

ZEMİNE GÖRE TERCİHLER DEĞİŞEBİLİR

Üçüncü olarak ise 2020 başkanlık seçimlerinde ideolojik zeminin değişebileceğine dikkat çekildi. Patronlar burada da ön planda yer aldı: Yeni oluşacak ideolojik zeminde tercihlerini değiştirebilirler.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)