BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTezcan: Kurultay tartışması bitti----

Tezcan: Kurultay tartışması bitti

Tezcan: Kurultay tartışması bitti
08 Ağustos 2018 - 14:12 www.finansgundem.com

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tezcan, olağanüstü kurultay talebine ilişkin, "Bu imzalarla kurultay toplamak mümkün değildir'' dedi

CHP Sözcüsü Bülent Tezcan yeni CHP yönetimi hakkında "Kılıçdaroğlu yeni çalışma ekibi oluşturacak. Değişim süreci 1 ay içinde tamamlanacak" dedi. 

Tezcan kurultaya dair de şu açıklamayı yaptı; 

"Hiçbir şekilde 630 imza teslim edilmedi. Bu bilgileri paylaştık. Genel Merkezimize teslim edilen imza sayısı 618'di. 4'ü usulüne uygun değildi, 4 imza mükerrerdi, 5'i istifa etmiş delege imzası düşünce 605 imza. 5 imzanın gerekçesi farklı. 31 imza geri çekildi. Bu imzalarla kurultay toplamak mümkün değildir. Genel Başkan'ın da kurultayı toplama iradesi yoktur, toplamayacağını açıklamıştır. 

Bu tartışmanın doğal olarak bitmesi gerekir. İmza toplayan arkadaşlarımızın hiçbiri ötekileştirilecek arkadaşlarımız değildir. Partiyi kurultay tartışması içinde tutmanın faydalı olacağına inanmıyoruz. Bunun da bir anlamı olduğunu düşünmüyoruz

Bir yeni çalışma ekibini önümüzdeki günlerde Sayın Genel Başkanımız oluşturacaktır."

EKONOMİ

"Man Adası'ndaki dolarları bozdurdun mu? Milletten fedakarlık beklerken, millete bunun hesabını ver. Daha Man Adası dolarlarının hesabını vermemiş Erdoğan, milletten yastık altı dolarlarını bozdurmasını bekliyor. AK Parti'nin 16 yıllık iktidarında, ekonominin geldiği nokta; 1 tweetlik ekonomi. Bu dolarkolik bir ekonomi anlayışının sonucu. Bu faiz, kur, enflasyon kıskacı altında verimsiz bir ekonomiye teslim eden anlayış. Bunlar yastık altı dolarla sorunun çözüleceğini sanan bir acziyet içindeler. Sorunun nedeni olanlar, sorunun çözümü olamazlar.

Ocak ayı itibariyle asgari ücret 427 dolardı, bugün 305 dolara düştü. Bunların beceriksizliği nedeniyle asgari ücretli yüzde 35 gelir kaybına uğradı. Türkiye açların ve yoksulların çoğunlukta olduğu bir ülke haline geldi. Son yoksulluk ve açlık rakamlarına göre, bir aile 7932 lira altında gelir elde ediyorsa yoksul. Açlık sınır 2 bin 130 lira. AK Parti Türkiye'yi açların ve yoksulların ülkesi haline getirdi.

Bu tablo varken, 100 günlük bir paket açıkladılar. Türkiye'nin 5 temel sorununa hiçbir çözüm içermeyen paket. Erdoğan'ın 100 günlük paketi, 100 günü heba etme paketidir. Ekonomi, demokrasi, eğitim, dış politika ve toplumsal barış, Türkiye'nin 5 temel sorunudur. Bunlara yönelik bir şey yok. Seçim öncesi verdikleri vaatlerin hiçbirisi yok. 3600 ek gösterge vereceklerdi, yok. Bunlar nereye gitti, paketin dibine mi düştü? Milletin oyunu alırken bu sözleri verip oyunu aldınız.

5 Haziran 2018'de Erdoğan diyordu ki, "Şu seçimler bitsin, bunlarla hesaplaşacağız" diyordu. Ne oldu, dolar aldı başını gidiyor? Hani hesaplaşacaktın? Bu anlayıştan millete refah çıkmayacak, bu çok açık ortaya çıktı.

Bu 100 günlük pakette eğitimle ilgili de bir şey göremiyorsunuz. LGS bu iktidarın utancıdır. 1 milyon 180 bin öğrenci sınava girdi, 190 bini açıkta kaldı. 122 bini de istediği yere giremedi. Ardından YKS oldu. Başarısızlık rekoru. Bu nasıl bir eğitim sistemi yarattıklarının göstergesi. Bu çocuklarımızın başarısızlığı değil, iktidarın başarısızlığı. Kendi ideolojilerine göre nesiller yaratmak isteyen bu anlayış, çocuklarımızın geleceğini çalmıştır. Önümüzdeki süreç bu iflas eden iktidarı değiştirmekten geçiyor."

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ali08 Ağustos 2018 22:45

    SEN VE KEMAL...MUHTEŞEM İKİLİSİNİZ...TÜM SEMPATİKLİĞİNİZİ ÜZERİNİZE TOPLAMIŞSINIZ...SONUNA KADAR DEVAM PARTİ 2 KİŞİ KALANA KADAR DEVAM...SİZSİZ OLMAZ...