BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiTeşvik paketleri ekonomiler için çözüm değil----

Teşvik paketleri ekonomiler için çözüm değil

Teşvik paketleri ekonomiler için çözüm değil
18 Haziran 2021 - 18:06 www.finansgundem.com

Küresel merkez bankaları uyguladıkları parasal genişleme politikalarının ardından enflasyon tehdidiyle karşı karşıya. BoE Baş Ekonomisti Andy Haldane merkez bankalarının ‘ateşe benzin döktüğünü’ söylüyor


FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Dünya ekonomileri korona virüs krizinden çıkarken merkez bankalarının kolay para politikaları ekonomilerdeki sorunların çözülmesi için yeterli olmayabilir. İngiltere Merkez Bankası (BoE) Baş Ekonomisti Andy Haldane görevinden ayrılmadan önce meslektaşlarına yönelik eleştirilerde bulundu.

Haldane açıklamalarında esprili bir dille, “Eğer şişeyi doldurmaya devam edersek ertesi günkü akşamdan kalma halimiz çok daha kötü olacak” ifadelerine yer verdi. Baş ekonomist uzun bir süredir parasal genişleme politikalarının ölçeğinin azaltılması konusunda BoE üyelerine baskı yapıyor.

30 yıl boyunca görev yaptığı merkez bankasından ayrılarak İngiltere Kraliyet Sanat Derneği’nin CEO’su olmaya hazırlanan başarılı bankacı The Spectator’ın haberine göre ekonominin güçlü toparlanma belirtileri göstermesinin ardından uyarılarının dozunu iki katına çıkardı.

Haldane açıklamasında, “Halihazırda oldukça iyi alevlenen ateşin üzerine yeniden benzin dökülmesinin, yeni bir teşvik paketinin gerekli olup olmadığı açık değildi. İngiltere ekonomisi muhtemelen pandemi öncesi birkaç yüzdelik dilimin içerisinde. Ancak iki kanattan gelen parasal ve mali politika hamleler ekonomiyi baz alınan noktanın daha yukarısına itecek” açıklamasında bulundu.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre Haldane, Banka'nın Para Politikası Komitesi'nin Mayıs ayındaki toplantısında parasal genişleme hedefinin azaltılması gerektiği yönünde oy kullandı.9 Haziran'da LBC radyosuna verdiği demeçte baş ekonomist, İngiltere ekonomisinin çok başarılı bir yol aldığını ve BoE’nin enflasyonu kontrol etmek için parasal teşviki yavaşlatmayı düşünmesi gerekebileceğini söylemişti.

ECB, kaldıraç esnekliğini uzatacak

 

Bank of America aşılanan personeli ofise çağırıyor

 

Aviva’da işten çıkarma dalgası bir devri kapattı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)