BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTest sayısında 20 günde büyük artış olacak----

Test sayısında 20 günde büyük artış olacak

Test sayısında 20 günde büyük artış olacak
24 Mart 2020 - 10:30 www.finansgundem.com

Türkiye'de korona virüs salgınının ilk görüldüğü günden bu yana yapılan test sayısı 25 bine yaklaştı. Risklerin aşama aşama belirlendiğinin altını çizen Bilim Kurulu'ndan Prof. Dr. Ateş Kara, "20 gün içerisinde test sayısı çok yükseklere çıkacak" dedi

Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve ardından Avrupa merkezli küresel bir salgına dönüşen korona virüsle ilgili mücadele tüm hızıyla devam ediyor.

Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı son verilere göre, Türkiye'de korona virüs salgını nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısı 37'ye, toplam vaka sayısı ise bin 529'a ulaştı.

Bugüne kadar yapılan test sayısı ise 25 bine yaklaşırken, herkesin merak ettiği şey 'çok sayıda kit olmasına rağmen neden az kişiye test yapılıyor?' sorusu oldu.


Prof. Dr. Ateş Kara

yenisafak.com'un haberine göre, Prof. Dr. Ateş Kara, ilk korona virüs vakasının 11 Mart'ta görüldüğünün altını çizerek 12 günlük süre içerisinde yapılan test sayısının az olmadığını ifade etti.

"RİSK GRUBUNDAN HERKESE TEST YAPILACAK"

Sağlık Bilim Kurulu'nun riskleri aşama aşama belirlediğini vurgulayan Kara, "Biz ilk süreçte Çin'den gelenlere bu testleri uyguladık. İran ve Avrupa ülkelerini buna dahil ettik. En son aşamada ateşi ve öksürüğü varsa yurt dışından gelen herkese test yapma kararı aldık." dedi

"20 GÜN İÇERİSİNDE SAYI ARTACAK"

20 gün içerisinde Türkiye'deki test rakamlarının artacağını vurgulayan Kara, "Bilim Kurulu'nun artık vaka tanım önerisi şöyle: Ateşiniz, öksürüğünüz ve nefes darlığınız var ve burnunuz akmıyorsa sizde virüs olabilir. Bu kategorideki herkese test yapılsın dedik, önümüzdeki günlerde sayı çok yukarıya çıkacak. Bu aynı zamanda vaka çok olduğu için test yapılıyor anlamına gelmesin." dedi.

"VATANDAŞLARIN DİKKAT ETMESİ GEREKİR"

Vaka sayısında ani artış olmaması için devletin üzerine düşeni yaptığını vurgulayan Kara, bundan sonraki süreçte halkın da çok dikkat etmesi gerektiğine dikkat çekerek, şunları söyledi:

"Kendi aramızdaki sosyal mesafeyi, toplu yaşam alanlarında, bulunduğumuz yerlerde, başka insanların bulunduğu yerlerde 1 metrelik mesafeyi korumamız lazım. Mümkün olduğu kadar evden çıkmamamız lazım. Özellikle yurt dışından geldiysek 14 gün evde kalmamız, en az kişiyle temas etmemiz, dışarıya da mümkün olduğu kadar çıkmamamız gerekiyor. Çıkacaksak da maske takarak çıkmamamız lazım"

Virüs, Türkiye geneline yayıldı

Burun akıntısı olmayanlar da şüpheli sayılacak

Korona virüsün yayılmasındaki hayati hatalar ortaya çıktı!

 


 




YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)