BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTeslim olan Tosuncuk'a 60 sayfalık soru hazırlandı----

Teslim olan Tosuncuk'a 60 sayfalık soru hazırlandı

Teslim olan Tosuncuk'a 60 sayfalık soru hazırlandı
05 Temmuz 2021 - 19:23 www.finansgundem.com

Mehmet Aydın'ın getirdiği 300 sayfalık evrak incelemesinin tamamlandığı öğrenilirken, emniyetteki ifadesine bu akşam başlanması bekleniyor. Aydın'a sorulacak soruların ise 60 sayfayı bulduğu belirtildi.

Türkiye tarihinin en büyük dolandırıcılık olaylarından birisini gerçekleştirdiği öne sürülen Çiftlik Bank’ın kurucusu Mehmet Aydın 3 Temmuz akşamı uçakla ülkemize getirildi.

Pazar gecesi emniyete götürülen Tosuncuk lakaplı Aydın’ın emniyetteki ilk gününde ifadesi alınmadı. Yanında alacak ve borçlarıyla şirket bilgilerinin bulunduğu 300 sayfalık evraklarla gelen Aydın’ın emniyete teslim ettiği belgeler pazar günü boyunca incelendi.

Polis ekipleri evrakların incelenmesine bugün de devam etti. Çiftlik Bank için hazırlanan müfettiş raporlarıyla evrakları karşılaştıran polisin incelemesi akşama doğru tamamlandı.

60 SAYFA SORU

Polis ekiplerinin çalışmasının tamamlanmasının ardından Mehmet Aydın’ın sorgusuna bu akşam başlanması bekleniyor. Aydın’a sorulacak soruların 60 sayfa olduğu öğrenildi.

Avukatları eşliğinde ifade verecek olan Mehmet Aydın’ın Çiftlik Bank’la iddianamesi sonrasında şikayetçi olan 128 kişiyle ilgili sorgulanacağı öğrenildi.

KIRMIZI BÜLTENLE ARANIYORDU

1991 Bursa doğumlu Çiftlik Bank'ın kurucusunun beraberinde milyonlarca doları yurt dışına götürüldüğü iddia ediliyor. Çiftlik Bank'ın kurucusu Mehmet Aydın Interpol'ün “Most Wanted” yani “en çok aranan” listesine girmişti.

Interpol’ün sayfasında yer alan bilgilere göre, Mehmet Aydın, elektronik ortamda ödeme sistemleri aracılığıyla hırsızlık yapma, kooperatif kurarak insanları aldatma, suçunu finans etmek için organizasyon kurmak, taahhüt vererek toplanan varlıkları aklamak ve vergi yasanın ihlali suçlamasıyla aranıyordu.

BİNLERCE KİŞİ MAĞDUR

İlk kuruluşunda oyun olarak hizmet veren Çiftlik Bank daha sonra yüzbinlerce kullanıcısı olan bir yatırım haline dönüştü. Yatırdıkları paralar ile çeşitli hayvanlar satın alan ve düzenli ziyaretler ile gerçek para kazandırmayı vaat eden Çiftlik Bank, kullanıcılar tarafından popüler hale geldi.

Yatırdıklarını paranın daha fazlasını alma umuduyla para yatıran 77 bin 843 kişi yatırdıklarını parayı bile geri alamayınca dolandırıldığını anladı. Sermaye Piyasası Kurulu'nun raporuna göre 77 bin 843 kişiden 511 milyon TL toplandı. 62 bin 877 kişiye 393 .3 milyon TL ödeme yapıldı. Kalan para ise Kıbrıs'a ve Çiftlik Bank CEO'su Mehmet Aydın ile eşinin hesabına aktarıldı.

TÜM SANIKLARA TAHLİYE

Çiftlik Bank dolandırıcılığıyla ilgili olarak Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından açılan soruşturma kapsamında hazırlanan iddianamede, firari sanık Mehmet Aydın'ın da aralarında bulunduğu 18 örgüt yöneticisinin, “suç işlemek amacıyla örgüt kurma/yönetme”, “bilişim sistemlerini araç olarak kullanma suretiyle nitelikli dolandırıcılık”, “ticari şirketlerin faaliyeti kapsamında nitelikli dolandırıcılık” ve “suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama” suçlarından 22 bin 580'er yıldan 75 bin 260'şar yıla kadar hapsi istendi. Ancak İstanbul Anadolu 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 4 Temmuz 2019'da yapılan duruşmada 11’i tutuklu 48 sanıklı Çiftlik Bank davasının tüm sanıklar tahliye edildi.

Mehmet Aydın'ın ilk ifadesi ortaya çıktı

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)