BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTesla'ya yeni ırkçılık davası----

Tesla'ya yeni ırkçılık davası

Tesla'ya yeni ırkçılık davası
05 Temmuz 2022 - 15:45 www.finansgundem.com

15 Tesla çalışanı, şirketi California fabrikasında ırk ayrımcılığını önlemediği iddiasıyla dava ediyor.

Bir grup Tesla çalışanı, şirkette ırkçılığın hakim olduğunu ve yönetimin bu duruma karşı gelmek için herhangi bir şey yapmadığını iddia ederek şirkete dava açıyor.

Geçen hafta bir Kaliforniya mahkemesinde açılan davada, çalışanlar iş yerinde ırkçı hakaretlere, aşağılayıcı yorumlara ve ırkçı motivasyonlu tacize maruz kaldıklarını iddia ettiler.

Çalışanlar, sık sık ırkçı veya ayrımcı terimlerin kullanıldığını iddia ediyor. Ayrıca Tesla fabrikasında tuvalet duvarlarına, banklara ve dolaplara ırkçı grafitiler bırakıldığı da iddia edildi.

Davada yönetimin de konuyla ilgili şikayetleri ve ihbarları dikkate almadığı ve ayrımcılıkla ilgili şikayette bulunan çalışanlara misillemede bulunduğu belirtildi.

AYRIMCILIĞA SON VERMEK İÇİN HİÇBİRŞEY YAPILMIYOR

Sözcü'de yer alan habere göre, eski bir Tesla çalışanı olan Jasmin Wilson, iş arkadaşları ve yöneticileri tarafından cinsel ve ırksal tacize uğradığını iddia ediyor. Yöneticilerinin, ayrımcılığa son vermek için hiçbir şey yapmadığı ve bunun yerine misilleme yaparak kendisini hedef alan politikalar oluşturduğunu söylüyor.

Yine Tesla’da çalışan Nathaniel Aziel Gonsalves de Tesla’da sürekli olarak ırk ayrımcılığını bildirdiği için misilleme olarak dokuz yıl sonunda aniden kovulduğunu iddia ediyor.

Tesla, daha önce ayrımcılık yaptığı gerekçesiyle davalara konu olmuştu. Hatta geçen yıl, siyahi bir asansör operatörü Tesla’yı ırk ayrımcılığını önlemek için yeterince önlem almamakla suçlayan davasını kazandı ve kendisine 15 milyon dolarlık tazminat ödendi.

TESLA'DAN İDDİALARA RED

Şubat ayında, Kaliforniya’nın Adil İstihdam ve Konut Departmanı, Tesla’ya şirketin Fremont fabrikasının siyahi çalışanların ırksal hakaretlere maruz kaldığını ve ayrımcılığa uğradığını iddia eden bir dava açtı. Otomobil üreticisi ayrıca ABD Eşit İstihdam Fırsatı Komisyonu tarafından da soruşturma altında.

Tesla, blogunda yaptığı bir yayında ayrımcılık iddialarını reddetti ve şirketin her türlü ayrımcılığa ve tacize şiddetle karşı çıktığını belirtti.

Tesla küçülüyor: California'da ofisini kapattı

 

Twitter hamlesi Tesla’yı vurdu

 

Volkswagen CEO’sunun 2025 hedefi Tesla

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)