BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaOtomotivTesla'da işten çıkarmalar başlıyor----

Tesla'da işten çıkarmalar başlıyor

Tesla'da işten çıkarmalar başlıyor
21 Aralık 2022 - 16:20 www.finansgundem.com

Tesla'nın işe alımları donduracağı ve bir sonraki çeyrekte başka bir işten çıkarma dalgasının geleceği iddia edildi.

ABD’li elektrikli araç şirketi Tesla, çalışanlara yaptığı bildirimde, işe alımları durdurduğunu ve çalışanların bir kısmını işten çıkaracağını açıkladı.

Sözcü'de yer alan haberde, Elon Musk’ın sahibi olduğu Tesla işten çıkarmaların önümüzdeki çeyrekte yapılacağını duyurdu. Konuya yakın bir kaynağa göre Tesla, çalışanlarına işe alımları donduracağını söyledi ve önümüzdeki çeyrekte başka bir işten çıkarma dalgasının geleceğini doğruladı.

Tesla hâlâ bazı üretim alanlarında genişlemeyi planladığından işçiler konusundaki önlemlerin ne kadar kapsamlı olacağı net değil. Kararda şirketin neredeyse her çeyrekte yeni rekorlar kırmasına rağmen hisselerinin tüm yıl boyunca düşmesi de etkili oldu. Nisan 2022'den bu yana Tesla hisseleri yüzde 59 değer kaybetti.

40 MİLYAR DOLARLIK HİSSE SATIŞI

Yakın zamanda dünyanın en zengin adamı konumunu kaybeden Elon Musk, hafta sonu Twitter'ın CEO'luğu görevinden istifa etme ihtimalini gündeme getirerek Tesla yatırımcılarını biraz rahatlatmıştı.

Musk ayrıca geçtiğimiz hafta 3,6 milyar dolarlık Tesla hissesi satmıştı. Ünlü milyarder böylece bu yıl elektrikli araç şirketinden yaklaşık 40 milyar dolarlık hisse satmış oldu.

Musk görevi bırakıyor mu? İşte Tesla'nın başına geçecek isim...

 

Tesla teslimatında rekor

 

Musk'ın serveti erimeye devam ediyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)