BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaOtomotivTesla'da fiyat makası açılıyor----

Tesla'da fiyat makası açılıyor

Tesla'da fiyat makası açılıyor
28 Kasım 2022 - 12:03 www.finansgundem.com

Tesla fiyatları dünya çapında ülkeden ülkeye farklılıklar gösterirken bu rakamın 60 bin dolara kadar çıkabildiği belirtiliyor.

Tesla’nın dünya çapında oldukça tutulan Model Y aracı, bu yıl en çok satan ilk beş model arasında yer alırken bu başarıyı yakalayan tek elektrikli otomobil olma yolunda ilerliyor.

İlk 9 ayda 500 binden fazla kişi aracı satın alırken hangi ülkede yaşadığınıza bağlı olarak çok farklı fiyatlar ödeniyor olması mümkün.

Bloomberght'te yer alan habere göre, Çin anakarası Model Y satın almak için dünyanın en ucuz yeri olarak öne çıkıyor. Geçen ay uygulanan fiyat indirimlerinden sonar Model Y Çin’de ABD perakende fiyatının yarısında biraz fazla olan 288 bin 900 yuandan (40 bin 500 dolar) başlıyor.

Çin'de 40 bin 500 Singapur'da 103 bin 800 dolar

Öte yandan satış fiyatları incelendiğinde Singapur Tesla satın almak için dünyanın en pahalı ülkesi olduğu görülüyor. Ada ülkesinde dört kapılı SUV aracı almanın bedeli 142 bin 471 Singapur dolarına (103 bin 800 ABD doları) mâl oluyor. Bu rakamın tüketim vergisi ve tescil bedellerinden önce ödenmesi gereken fiyat olduğu ve bu bedellerin fiyatı ikiye katlayabileceği belirtiliyor.

Bloomberg, her ülke ve bölge için Tesla’nın resmi internet sitesinde gösterilen peşin ödemeli başlangıç fiyatına göre Model Y satın almak için en pahalı ve en ucuz yerleri derledi.

Morningstar Research Services Hisse Senedi Stratejisti ve Elektrikli Araç Komitesi Başkanı Seth Goldstein, “Otomobiller, Çin ve Avrupa’ya kıyasla daha yüksek vergiler, harçlar ve kayıt ücretleri nedeniyle Singapur ve İsrail gibi yerlerde genellikle daha pahalı. Arz ve talep ile piyasadaki rekabet düzeyi de fiyatlamayı etkileyen faktörler” ifadelerini kullandı.

Singapur'da apartman dairesi almak kadar maliyetli

Singapur’da bir Tesla satın almanın bir apartman dairesi almak kadar maliyetli olabileceği belirtiliyor. Şehir devletinde trafik akışını kontrol etmek amacıyla sınırlı sayıda araca izin verildiği için araç fiyatları diğer ülkelere oldukça yüksek seyrediyor.

Aylık olarak iki kez düzenlenen müzadeyedelerde açık artırma yoluyor elde edilen izinler bir sürücünün 10 yıl boyunca araba sahibi olmasına izin veriyor. Tesla için ödenen izin bedeli Kasım ayında 116 bin 577 dolarla rekor seviyede seyrediyor. Bu rakam ada ülkesinde neredeyse bir Tesla için ödenen rakama karşılık geliyor.

Haziran ayında Model Y satın alan ve eylül ayında aracını teslim alan finans uzmanı Aleksander Ang, “Elbette bu fiyatlar çok pahalı ancak bu Singapur’daki her araç için geçerli. Diğer üreticilerin benzer boyuttaki elektrik araçları ek bayilik ücretleri nedeniyle Tesla’dan daha pahalı ve arkada çok fazla diz mesafesi yok” ifadelerini kullandı.

Dünyanın en büyük elektrik araç pazarı olan ve son derece rekabetçi Çin’de ise tamamen farklı bir hikaye yaşanıyor. BYD Co. gibi eski otomobil üreticilerinden Nio Inc. gibi sonradan görme şirketlere kadar yere rakiplerden oluşan bir grup yeni model lansmanları ve satış promosyonlarıyla Tesla’ya hızla yaklaşıyor.

Yerli üreticiler pazarın yüzde 80'ine hakim

Çin Binek Araç Birliği’ne göre yerli otomobil üreticileri 2022’nin ilk yedi ayında elektrikli araç satışlarının yaklaşık yüzde 80’ini oluşturdu.

Tesla, rekabet edebilmek için ekim ayındaki fiyat değişikliklerinden sonra müşterileri cezbetmek için yeni alıcılar için sigorta sübvansiyonlarının uzatılması ve yerel televizyon kanallarında reklam verilmesi de dahil olmak üzere bir dizi pazarlamak taktiğine başvurdu.

Tesla araçları geri çağırıyor

 

Elon Musk, 4 milyar dolarlık Tesla hissesi sattı

 

Tesla hisseleri 17 ayın en düşük seviyesinde

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)