BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaOtomotivTesla teslimatında rekor----

Tesla teslimatında rekor

Tesla teslimatında rekor
06 Aralık 2022 - 10:40 www.finansgundem.com

Tesla'nın Shanghai Giga-tesisinin endüstri zincirinin yerellik oranı yüzde 95'i aştı. Shanghai'deki fabrika Shanghai çıkışlı Tesla teslimatında 100 bini aşarak rekor kırdı.

Amerikalı otomobil üreticisi firma olan Tesla'nın Shanghai'deki fabrikasının, kasım ayında 100 bin 291 aracın teslimatını gerçekleştirerek yeni bir aylık rekora imza attığını açıkladı. Shanghai tesisi, bu yılın ilk on bir ayı içinde toplam 650 bin araç teslim etmiş oldu.

Çin Özel Binek Arabası Birliği Genel Sekreteri Cui Dongshu, fabrikanın ocak-kasım döneminde bir önceki yılın 484 bin 130 olan satış toplamının üstüne çıktığını belirterek bu yıl 750 binlik yıllık toplama ulaşabileceğini söyledi.

Öte yandan Tesla'nın Shanghai Giga-tesisinin endüstri zincirinin yerellik oranının artık yüzde 95'i aşmış olması, Tesla'nın Başkan Yardımcısı Tao Lin'e göre, Çin'in yeni enerjili araç endüstrisinin, birinci sınıf bir küresel entegre yapısallık geliştirmesine ve sağlam bir tüketim potansiyeli oluşturmasına katkı yapıyor.

Temiz enerjili araç satışlarının yılın 11 ayında 5,7 milyon birimi geçtiğini göz önüne alan Cui, 2022 yılının bütünü için ise bu türden araçların üretim ve satışlarının 6,5 milyonu aşacağını tahmin ediyor.

Tesla pazar payını kaybediyor

 

Tesla'da fiyat makası açılıyor

 

Elon Musk, 4 milyar dolarlık Tesla hissesi sattı

 

Tesla, kârlılıkta Toyota'yı 8'e katladı

 

Tesla, Çin'deki satış fiyatlarını düşürdü

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)