BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaTesla hisseleri 17 ayın en düşük seviyesinde----

Tesla hisseleri 17 ayın en düşük seviyesinde

Tesla hisseleri 17 ayın en düşük seviyesinde
08 Kasım 2022 - 10:51 www.finansgundem.com

Tesla hisseleri, şirket CEO'su Elon Musk'ın Twitter'ı satın alma anlaşmasını 27 Ekim'de sonuçlandırmasından beri yüzde 12 değer kaybederek 17 ayın en düşük seviyesini gördü.

Tesla, Elon Musk’ın Twitter’ı satın alması sonrası yatırımcıların şirket hisselerini satmaya devam etmesiyle son 17 ayda elde ettiği tüm kazançları geri verdi.

Elektrikli araç üreticisinin hisseleri pazartesi günü New York'ta yüzde 5 düşüşle Haziran 2021’den beri en düşük seviye olan 197,08 dolara geriledi. Bu düşüş S&P 500 Endeksi’nde yaşanana kayıplara en büyük katkıyı yapan gösterge oldu.

Bloomberg HT'de yer alan habere göre, Tesla hisseleri, bu yıl piyasaların büyük oranda riskli varlıklardan kaçınma eğilimleriyle yaşanan kayıplarla mücadele etti. Ancak son düşüş büyük oranda şirket CEO’su Elon Musk’ın Twitter’ı satın alması nedeniyle gerçekleşti.

Yüzde 12 değer kaybetti

Musk, Twitter anlaşmasını 27 Ekim’de sonuca ulaştırması sonrası platformda yapmayı planladığı değişikliklerle ilgili yoğun şekilde tweet atmaya başlamıştı.

Tesla hisseleri o tarihten itibaren yüzde 12 değer kaybederken Nasdaq 100 Endeksi’ndeki düşüş yüzde 1,9 olarak gerçekleşti. S&P 500 Endeksi’nde ise kayda değer bir değişiklik gözlenmedi.

Yatırımcılar ana odağın Tesla olmasını istiyor

Musk, sosyal medya platformunu satın alma niyetini belirttiğinden beri Tesla yatırımcılarının milyarderin birkaç yüksek profilli girişim nedeniyle fazla yayılmış olmasından endişe ettiği belirtiliyor.

Yatırımcılar ünlü milyarderin ana odağının zor günler geçiren Tesla’da olmasını istiyor. Son dönemde otomobillere olan talep enflasyonist ortamda zayıflarken, tedarik zinciri sorunları hala devam ediyor ve ham madde maliyetleri yüksek seviyelerde seyretmeye devam ediyor.

Musk: Twitter'ın gelirinde büyük düşüş yaşandı

 

Twitter'ın en büyük hissedarları belli oldu

 

Twitter'ın Elon Musk'a satışı tamamlandı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)