BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaÖdeme SistemleriTesla, Bitcoin yatırımlarına devam edecek----

Tesla, Bitcoin yatırımlarına devam edecek

Tesla, Bitcoin yatırımlarına devam edecek
27 Nisan 2021 - 07:49 www.finansgundem.com

Bu yılın ilk çeyreğinde 438 milyon dolarla rekor seviyede kar açıklayan Tesla yönetimi kripto para yatırımlarını sürdüreceğini açıkladı

Dünyanın en büyük elektrikli araç üreticilerinden biri olan Tesla, Bitcoin yatırımlarına devam edeceğini bildirdi. Şirket dün gece açıkladığı bilançosunda elinde bulundurduğu Bitcoin varlıkları bağlantılı olarak 1,2 milyar dolarlık net nakit çıkışı yaşandığını kaydetmişti.

Bilanço sonrası açıklama yapan Tesla CEO'su Elon Musk, kendisinin Bitcoin satmadığını, Tesla'nın ise likitliğini test amaçlı olarak bilançosundaki Bitcoin'den %10 satış yaptığını belirtti. Amacın, bilançoda Bitcoin'i alternatif bir varlık olarak bulundurmak için para biriminin likitliğini test etmek olduğunu belirtti.

Tesla TSLA CFO'su Zach Kirkhorn da Bitcoin konusunda iyimser olmak için çok fazla neden olduğunu, Tesla'nın Bitcoin yatırımlarına devam edeceğini belirtti. "Bitcoin'in uzun vadeli değerine inanıyoruz" ifadelerini kullandı.

REKOR KAR AÇIKLADI

Bu arada, Tesla, 2021'in ilk çeyreğine ait bilançosunu açıkladı. ABD'li elektrikli otomobil üreticisi Tesla'nın kârı, bu yılın ilk çeyreğinde 438 milyon dolarla rekor seviyeye ulaştı.

Şirketin bu yılın ilk çeyreğinde elde ettiği gelir geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 74 artışla 10.4 milyar dolara yükseldi. Şimdiye kadarki en yüksek araç üretim ve teslimatı gerçekleştirdiğini duyuran şirket, geçen yılın ilk çeyreğinde 5.9 milyar dolar gelir elde etmişti.

Tesla'dan ilk çeyrekte rekor kâr

 

Musk duyurdu: Artık Bitcoin ile Tesla satın alabilirsiniz...

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)